SL - Publika se vraća na tribine!

Izvor: Sportske.net, 14.Avg.2015, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL - Publika se vraća na tribine!

Uprkos činjenici da je nova superligaška sezona počela u sred leta kada se spas od vrućina traži na kupalištima ili u prirodi, podaci pokazuju da je veliki broj ljubitelja fudbala ponovo počeo da dolazi na stadione.

Srpski fudbal kvalitetom zaostaje nekoliko svetlosnih godina za onim što možemo da vidimo na terenima Premijer lige, Primere ili Bundeslige ali entuzijasti izgleda ne gube veru u bolje dane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Utakmice petog kola Superlige Srbije pokazatelj su da se publika lagano vraća na stadione a najveći doprinos ovim statističkim podacima daju pristalice klubova iz unutrašnjosti zemlje.

Dobro je poznato da godinama unazad najlošiju posetu imaju OFK Beograd i Spartak pa tako ni sredinom nedelje na stadionima na Karaburmi i u Subotici ukupno nije bilo više od 1.000 navijača.

Raduje, međutim, to što utakmice Borca i Radničkog u poslednje vreme prati sve više Čačana i Nišlija, a već po tradiciji Novi Pazar ima izuzetno vernu publiku koja redovno puni tribine bez obzira na to ko dolazi u goste.

Na osam utakmica 5. kola Superlige okupilo se 38.283 ljubitelja fudbala što za zapadnoevropske normative predstavlja smešnu sumu.

Sa druge strane, 6.000 navijača na "Čairu" i isto toliko na stadionu Novog Pazara deluju kao osveženje, a ne treba zaboraviti da se u Čačku u sredu okupilo oko 4.000 ljubitelja fudbala.

Kada se tome dodaju posete sa dva derbi susreta petog kola dolazi se do proseka od 4.785 navijača po jednoj utakmici. Moglo je to mnogo bolje da tribine na Karaburmi u Subotici ili na Banjici nisu zvrjale prazne.

U svakom slučaju, možemo da konstatujemo da postoji tendencija rasta posete na stadionima u gradovima centralne i južne Srbije a prava je šteta što sve manje navijača dolazi na utakmice Jagodine koje su nekada takođe bile dobro posećenje.



Poseta na utakmicama 5. kola Superlige:


OFK Beograd - Radnik 250

Rad - Mladost 500

Spartak - Jagodina 300

Crvena zvezda - Čukarički 15.233

Borac - Javor 3.000

Novi Pazar - Metalac 6.000

Radnički - Voždovac 6.000

Vojvodina - Partizan 7.000
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.