SFRJ, DDR i SSSR na spisku za Euro

Izvor: B92, 16.Feb.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SFRJ, DDR i SSSR na spisku za Euro



Švajcarski fudbalski savez napravio je veliki skandal na svojoj veb-stranici, preko koje se naručuju karte za šampionat Evrope. Na spisku država koje su ponuđene nalazile su se SFR Jugoslavija, Sovjetski Savez i Nemačka Demokratska Republika, države koje su se raspale pre punih 17 godina. Osim toga, na spisku su bili i SR Jugoslavija, kao i Državna zajednica Srbija i Crna Gora.

Generalni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Švajcarskog fudbalskog saveza nije zabrinut zbog toga.

"Sve aktuelne države su na spisku, pa tako svako može da pronađe svoju zemlju", tvrdi Peter Gijeron.

To nije tačno, jer se Srbija i Crna Gora i dalje tretiraju kao jedna država. Neka od imena davnio nestalih država su uklonjena, ali na spisku i dalje stoji Jugoslavija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ulaznice za EP državljanima Jugoslavije, SSSR-a i DDR-a

Izvor: Blic, 16.Feb.2008

Švajcarski fudbalski savez napravio je grešku na svojoj veb stranici u spisku država, i oni koji žele na taj način da naruče karte za Evropsko prvenstvo 2008. mogu da se nađu u nedoumici, jer popis ne odgovara stvarnom stanju...Kako navodi hrvatska agencija Hina, Švajcarski fudbalski savez je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.