SERIJA A: Juve preživeo Firencu

Izvor: Mondo, 26.Sep.2012, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SERIJA A: Juve "preživeo" Firencu

Fiorentina je u svim segmentima fudbalske igre bila bolja od Juventusa, koji nije stvorio šansu za 90 minuta. Prečka Jovetića, zicer Ljajića, odbijanje Taljaventa da dosudi penal i na kraju - 0:0.

Juventus u Seriji A nije izgubio od maja 2011. godine i gostovanja Parmi na "Enio Tardiniju".

Tako je ostalo i ove večeri, u izmeštenom terminu vanrednog 5. kola Serije A, pa je šampion Italije upisao i 44. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << utakmicu bez poraza u kalču. Ali, teško da je Juve u prethodnih godinu i po dana bio bliže da bude bačen na pleća.

Fiorentina je u svakom smislu nadigrala (za njih) velikog rivala iz Torina, "ljubičasti" su promašili možda i deset šansi za gol, bez da su dozvolili protivniku da stvori ijednu opasnu pred Vivijanom, ali... Ostalo je 0:0 i ostalo je da u Firenci nije izgubio slavni Juventus još od 1998. godine i vremena Batistute, Rui Košte, Edmunda, Tolda, itd.

Najbolju šansu na utakmici imao je Jovetić posle centaršuta Ljajića, ali je njegov udarac glavom sa peterca zaustavila prečka! Da nije, Bufon bi mogao da gleda kako prvi strelac Serije A postiže peti pogodak u pet kola... I Ljajić je imao stopostotnu šansu ali je u situaciji "1 na 1" sa Bufonom šutirao pored gola, malo iskosa sa desne strane.

Šanse koje se "ne promašuju" nisu koristili ni Paskval, ni Kvardado, pa se može reći da je Juve pevajući napustio prepuni "Artemio Franki" koji je danima živeo za ovu pobedu. Montelini momci dali su sve od sebe u 90 minuta meča sa, u prestonici Toskane, najomraženijim timom, zaslužili su tri boda, ali pobeda se ostvaruje postignutim golom... Izgledalo je kao da je crno-bela boja tima koji 14 godina nije izgubio u Firenci prosto omađijala "ljubičaste".

U jednom jesu uspeli igrači Viole. Oni su zaustavili Juventusovu seriju od sedam uzastopnih pobeda u gostima, započetu prošle sezone. Takođe, šampion Italije nije izgubio, ali prvi put nije ni pobedio ove sezone u ligi.

Prošle sezone, 17. marta, bilo je 0:5 na "Frankiju", a sudeći prema stvorenim šansama, ovog puta moglo je da bude 5:0. Možda bi bilo i 1:0 da sudija Taljavento nije odbio da dosudi penal nad Paskvalom, posle oštrog i očiglednog starta Vidala sa leđa.

Predsednik Fiorentine Do Vale nije mogao da veruje šta se događa, a ljudi iz kluba i pre utakmice bili su ogorčeni što će suditi baš Taljavento, za kojeg navijači Juveovih rivala tvrde da je "crno-beli" u duši. Najbolju šansu za goste, koje je ponovo iz novinarske lože, zaštićen pleksiglasom, vodio suspendovani trener Konte, propustio je Pirlo i to tako što je iz slobodnjaka tukao dva metra pored gola.

REZULTATI I PAROVI 5. KOLA:

Fiorentina - Juventus 0:0

U sredu:

Peskara - Palermo (18.30)

Kjevo - Inter (20.45)

Katanija - Atalanta

Đenova - Parma

Milan - Kaljari

Napoli - Lacio

Roma - Sampdorija

Torino - Udineze

U četvrtak:

Sijena - Bolonja

TABELA: Juventus /+1/ 13, Napoli 10, Lacio 9, Sampdorija 9, Fiorentina /+1/ 8, Roma 7, Inter 6, Đenova 6, Atalanta 5, Katanija 5, Torino 4, Parma 4, Udineze 4, Bolonja 4, Milan 3, Kjevo 3, Kaljari 2, Peskara 1, Palermo 1, Sijena - 1.

*napomena: zbog učešća u nameštanju rezltata prethodnih sezona Sampdorija i Torino počeli su sezonu sa minusom od jednog, Atalanta od dva, a Sijena od šest bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.