Rumenige: FIFA da menja kalendar

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jan.2011, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumenige: FIFA da menja kalendar

Predsednik Evropske klupske asocijacije (ECA) i prvi čovek minhenskog Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je da će ta organizacija u narednom periodu tražiti od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da promeni kalendar takmičenja i da smanji broj reprezentativnih utakmica tokom godine.
- Želimo da zaustavimo tendenciju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << iz godine u godinu fudaleri moraju da igraju sve više mečeva za svoje nacionalne selekcije - rekao je Rumenige u ime najboljih evropskih klubova.
Nekadašnji reprezentativac Zapadne Nemačke poručio je da niko sem klubova ne plaća fudbalere i dodao da je logično da se oni pobune i zatraže promene kalendara takmičenja.
Govoreći o prošlonedeljnom predlogu predsednika FIFA Sepa Blatera da se u narednom periodu zbog preopterećenja igrača moraju smanjiti nacionalne lige, Rumenige je istakao da on ima suprotnu ideju - da se državni timovi ređe okupljaju.
- Izričito se protivim reformama formata klupskih takmičenja koje za cilj imaju manje okršaja između ekipa. Očekujem da se narednih meseci sastanem sa Blaterom i da zajednički pronađemo rešenje u realnim okvirima - naglasio je Rumenige.

On je podsetio na primer prvotimca Bajerna i člana reprezentacije Nemačke Filipa Lama, koji je tokom prošle godine odigrao čak 83 meča, uz ocenu da takvi fizički izazovi ostavljaju igrače „potpuno ispražnjenim”.
- U ranijim dogovorima sa FIFA smo popustili, pa smo izmenili model igranja u Ligi šampiona. Umesto nekadašnjih 19, sada u elitnom evropskom takmičenju do finalnog okršaja imamo 13 termina. I šta smo dobili zauzvrat? Danas imamo reprezentativnih utakmica više nego ikada - konstatovao je Rumenige.
Sastanak grupacije koja okuplja 197 najboljih timova na „Starom kontinentu” zakazan je za februar u Ženevi, a očekuje se da čelnici evropskih giganata do tada formulišu model koji bi se primenjivao od 2014. godine.
U 2011. godini FIFA je rezervisala 13 termina za reprezentativne akcije - deset za takmičarske okršaje i još tri za prijateljske susrete. Klubovi su, osim toga, dužni da puste igrače na okupljanja nacionalnih selekcija za Azijski kup, koji se upravo održava u Kataru, Gold kup KONKAKAF-a u SAD u junu i Kopa Amerika u Argentini mesec dana kasnije.


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klubovi traže manje reprezentativnih utakmica

Izvor: Beta, 13.Jan.2011

ŽENEVA, 13. januara 2011. (Beta) - Vrhunski evropski klubovi spremaju se za žestoke pregovore sa FIFA, u kojima će tražiti smanjenje broja utakmica državnih reprezentacija...Predsednik Udruženja evropskih klubova, Karl Hajnc Rumenige rekao je danas u Ženevi da FIFA mora da shvati da klubovi...

Nastavak na Beta...

Smanjite broj reprezentativnih utakmica!

Izvor: RTS, 13.Jan.2011

Broj reprezentativnih utakmica mora biti smanjen. Ovaj ultimatum uputili su veliki, i verovatno će biti razmatran. Vrhunski evropski klubovi spremaju se za žestoke pregovore sa Fifom, u kojima će tražiti smanjenje broja utakmica državnih reprezentacija. Fifa misli suprotno...Veliki su podigli svoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.