Ronaldov Al Nasr vs. evropski klubovi – 2:10

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 22:42

Ronaldov Al Nasr vs. evropski klubovi – 2:10

Fudbaleri Al-Nasra odigrali su četiri jake provere sa evropskim timovima u kojima su pokazali da su i dalje daleko od nivoa na kojem se igra ozbiljan fudbal

Ronaldov tim je minulu sezonu završio na drugoj poziciji u šampionatu Saudijske Arabije gde, ipak, ne može da stekne pravi utisak o svojim mogućnostima.

Evropsku turneju jedan od platežno najmoćnijih klubova sveta Al-Nasr završio je egalom protiv Intera (1:1), prethodno je uspeo da izvuče i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << remi sa Pari Sen Žermenom (0:0) što je popriličan napredak za ovaj tim ako se uzme u obzir da je u dva meča pre toga primio devet golova.

Saudijce je prvo "preslišala" španska Selta 5:0, da bi koji dan kasnije tek nešto bolje prošli u duelu sa Benfikom - 1:4.

Epilog evropske turneje Al-Nasra gol-razlika 2:10.

Doduše, Saudijci su pre svih ovih mečeva sa rivalima iz prvog ešalona odigrali i dva sa portugalskim autsajderima Alverkom (2:0) i Farenseom (5:1), koji, ipak, ne mogu biti reper bilo kakvog kvaliteta.

Važno je napomenuti da je Al-Nasr pre svih evropskih klubova krenuo sa pripremama za novu sezonu (već danas igra meč Arapskog Kupa šampiona) dok su rivali protiv kojih je igrao bili tek u početnoj fazi rada u predsezoni.

Inter i Pari Sen Žermen su tek krenuli sa treninzima, pa je i forma, dakle, bila na najnižoj mogućoj tački, ali to nije bio problem da ostanu neporaženi protiv ponajboljeg saudijskog tima.

Dolazimo, tako, do zaključka koji se praktično mogao izvesti i bez međusobnog odmeravanja snaga saudijskog i nekog evropskog tima - uprkos ogromnim parama koje Saudijci troše na velika imena, za sistemsko dizanje kvaliteta fudbala u toj zemlji biće im potrebno mnogo više. I vremena, i novca, i stručnog kadra. I strpljenja.

Mnogo strpljenja.

Pa čak i uz sve te resurse ostaje veliko pitanje koliki su zaista dometi fudbala u ovoj zemlji.

Otud i ona sada već čuvena izjava Ronalda, kako će saudijska liga kroz koju godinu biti u pet najboljih na svetu, malo pošto je prešao u Al-Nasr, sada, posle debakla sa Evropljanima, zvuči neozbiljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.