Ronaldinjo ponovo u reprezentaciji Brazila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2010, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldinjo ponovo u reprezentaciji Brazila

RIO DE ŽANEIRO -

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes uvrstio je Ronaldinja na spisak kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Argentine 17. novembra u Dohi, pa će "plejmejker" Milana zaigrati u nacionalnom timu prvi put posle 18 meseci.

Svojevremeno jedan od najboljih fudbalera sveta bio je u nemilosti doskorašnjeg selektora Dunge i nije igrao na letošnjem Mondijalu u Južnoj Africi, a Menezes >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ocenio da bi pored saigrača iz Milana, Robinja i Pata, još mogao da doprinese napadačkoj liniji državnog tima.

"On je sada u dobroj formi. Ukoliko nastavi sa kvalitetnim igrama, sigurno će biti od koristi reprezentaciji", izjavio je Menezes.

Tridesetogodišnji Ronaldinjo je bio član brazilske reprezentacije prilikom osvajanja titule svetskog šampiona 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, a poslednji put nacionalni dres je obukao u aprilu prošle godine na utakmici protiv Perua, u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.

Pored Ronaldinja, Menezes je za prijateljski susret sa Argentinom ponovo pozvao i talentovanog napadača Santosa, Nejmara, koji na poslednjoj proveri državnog tima nije igrao zbog nesportskog ponašanja prema klupskom treneru.

Za prijateljski meč protiv Argentine Menezes je pozvao sledeća 23 igrača:

Golmani: Viktor (Gremio), Džeferson (Botafogo), Neto (Atletiko Paranaense).

Odbrana: Danijel Alveš (Barselona), Andre Santoš (Fenerbahče), Rafael (Mančester Junajted), Adrijano Koreja (Barselona), Aleks Košta (Čelsi), David Luiz (Benfika), Rever (Atletiko Mineiro), Tijago Silva (Milan).

Sredina terena: Elijas (Korintijans), Žusilej (Korintijans), Duglas (Gremio), Lukas (Liverpul), Filipe Kutinjo (Inter), Ronaldinjo (Milan), Ramires (Čelsi), Sandro (Totenhem).

Napadači: Alešandre Pato (Milan), Robinjo (Milan), Nejmar (Santos), Andre (Dinamo Kijev).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.