Roma dobila osam miliona evra da promoviše Saudijsku Arabiju

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 21:08

Roma dobila osam miliona evra da promoviše Saudijsku Arabiju

Fudbalski klub Roma objavio je u sredu da je potpisao sponzorski ugovor sa saudijskim partnerom sa ciljem promocije te države.

Rimljani će u nastavku sezone na dresovima nositi odštampanu poruku "Riyadh Season" što je naziv događaja koji se svake godine održava u Saudijskoj Arabiji.

Italijanski mediji pišu da će rimski klub od ovog ugovora zaraditi osam miliona evra po sezoni.

Roma se oglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povodom početka saradnje sa Saudijcima koji sve više investiraju u evropski fudbal, sve sa jednim ciljem - da privuku pažnju sveta na njihova ulaganja u ovaj sport.

"Srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu "Riyad Season-u" kao novom Rominom partneru", poručila je generalni direktor Rome Lina Soluku.

Niej precizirano na koliko je ugovor potpisan, ni kolika je vrednost osim da je ovo početak partnerstva "za godine koje dolaze".

Ipak, italijanski mediji su saznali da se radi o sumi od osam miliona evra po sezoni, koliko će Roma zaraditi od promocije Saudijske Arabije.

Roma je inače od aprila bila bez naslovnog sponzora na dresu posle završetka saradnje sa kompanijom "DigitalBits".

Do dogovora sa Saudijcima igrači su na dresovima imali ispisanu poruku "SPQR", što je skraćenica za moto "Senatus populusque Romanus", nekada simbola Rimskog carstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.