Ris Džejms novi kapiten Čelsija VIDEO

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 23:44

Ris Džejms novi kapiten Čelsija VIDEO

Fudbalski klub Čelsi imenovao je Risa Džejmsa za novog kapitena, uoči početka nove sezone u Premijer ligi.

Džejms (23) je kao šestogodišnjak došao u klub sa Stamford Bridža gde je prošao klupsku akademiju.

"Ovu odluku doneli smo ja i klub. Veoma smo zadovoljni što će Ris predvoditi ekipu ove sezone. On je primer svima, a njegov stav i posvećenost Čelsiju bili su jasni tokom priprema. On je ponosno nosio traku tokom naše turneje i prihvatiće izazov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vođenja ekipe svojim pristupom i idejama", rekao je trener Čelsija Maurisio Poketino za klupski sajt.

Prošle sezone kapiten je bio Sesar Aspilikueta, koji je ovog leta kao slobodan igrač napustio klub i prešao u Atletiko Madrid.

"Toliko sam srećan što sam preuzeo ovu ulogu i odgovornost. Znam šta se očekuje jer smo u prošlosti imali uspešne kapitene, ali uzbuđen sam. Gotovo čitav život sam u Čelsiju. Počeo sam kao šestogodišnjak, teško je proći akademiju. Ali postati kapiten, to je divan osećaj za mene i moju porodicu", rekao je Džejms.

On je do sada odigrao 147 utakmica i postigao 11 golova za Čelsi. Osvojio je Ligu šampiona, Super kup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Sezonu 2018/2019 proveo je na pozajmici u Viganu, a za prvi tim Čelsija debitovao je u sezoni 2019/2020 kod trenera Frenka Lamparda.

Njegova sestra Loren igra za ženski fudbalski klub Čelsi.

Takmičenje u Premijer ligi Čelsi će početi u nedelju na svom terenu u utakmici protiv Liverpula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.