Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2020, 02:56

Rikelme za prolaz: Teško je disati na 3.600 metara, kamoli igrati fudbal (VIDEO)

Bolivar nadoknadio minus iz Čilea, Perunaci slavili u Montevideu

Prednost kakvu oblilato arče reprezentacija i klubovi iz Bolivije. Ko se popne na La Paz maltene ne može da diše. Kažu da je telu neophodno tri sedmice da se prilagodi na uslove na jednoj od najviših tačaka Južne Amerike. Spoznali su i fudbaleri Audaks Italijana kako izgleda fudbal na 3.600 metara nadmorske visine, pošto su izgledali kao da su se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << borili za vazduh i na kraju smogli tek toliko snage da čestitaju Bolivaru plasman u osminu finala Kopa Sudamerikana.

Bolivar je slavio 3:0, na uverljiv način poništio prednost Čileanaca iz prvog susreta (2:1) i osigurao ulaznicu za naredni krug takmičenja. Bezbrižno da čeka rivala, Sao Paulo ili Lanus, Agrentinci imaju prednost iz prvog susreta (3:2).

To što je Audaks došao sa viškom od jednog gola u La Paz ništa mu nije vredelo. Od početka meča delovalo je pogubljeno, što je domaćin vešto koristio i već polovinom prvog dela preko Viktora Abrega stigao do gola kojim je stekao prednost u ukupnom zbiru. Igrao se 21. minut, kad je Španac Alvaro Rej, nikad dokazan na evropskim terenima, proigrao špica Bolivara, a ovaj bio neumoljiv.

Mogao je tim harizmatičnog trenera Klaudija Vivasa da mirnije igra u nastavku. Ne i da se opusti, bio je bolji, stvarao šanse, da bi put ka prolazu otvorio sredinom nastavka kad je Argentinac Markus Rikelmenije rod čuvenom Huanu Romanu - dobio loptu u prostor od Huana Arke i duplirao prednost.

Velikih 2:0 imao je Bolivar, samo što nije smeo da se opusti. Jedan gol vratio bi Čileance u igru, značio penale, ali je odbrana domaćih izdržala, pa je u šestom minutu nadoknade svenula kontra, koju je rezervista Fernandez, na još jedno dodaanje Arke, pretvorio u velikih i nedostižnih 3:0.

Plasman u osminu finala izborio je i peruanski Uankajo. I to u Urugvaju. Posle 1:1 na svom terenu, sa Liverpulom, Perunaci su u Montevideu golovima Danijela Morelesa – celu karijeru je vezao za Unakajo, a noćas je pogodio fino iz slobodanaka – i Karlosa Nojmana slavili 2:1.

U narednoj rundi Unakajo će verovatno igrati sa Kokjumbom, jer Čileanci imaju velikih 3:0 iz prvog duela sa Estidijantesom iz Venecuele.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.