Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 23:11

Revija penala u Budimpešti: Ronaldu još jedan rekord, Benzemi i Francuzima Švajcarska (VIDEO)

Portugalija će u odbranu trona težim putem, preko Belgije - 2:2 na Puškaš Areni

Golove smo očekivali, golove su isporučili. Ali kvalitetan fudbal i ne baš, tek na trenutke. Umesto toga u okršaju Portugalije i Francuske gledali smo rezervisanu igru, nedostojnu aktuelnog evropskog i svetskog prvaka. I greške, jednu za drugom, gomilu grešaka iz kojih su se izrodila i tri penala, najzaslužnije za "prijateljski" >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bod u Budimpešti i prolazak obe selekcije u nokaut fazu - 2:2 (1:1).

Bod kojim je definitivno zadovoljnija Francuska, jer je uspela da odbrani prvu poziciju, pa će kao lider Grupe F u osmini finala igrati sa Švajcarskom, dok će Portugalija do odbrane evropskog trona težim putem - preko Belgije. Teže nije moglo. A nije da izabranici Fernanda Santoša nisu mogli do prvog mesta. Ali, kada su u 60. minutu stigli do izjednačenja, samo su dodatno pojačali defanzivni blok, svesni da bi u slučaju poraza, zbog rezultata u Minhenu - Mađarska vodila do 84. minuta - mogli da završe na dnu.

I dok Francuzi slave bod, Kristijano Ronaldo se diči novim rekordom. Još jednom nije bio preterano zapažen, nije previše učestvovao u igri, ali je radio ono što najbolje zna. Dva penala koje su mu poklonili Ugo Ljoris i Žil Kunde rutinski je realizovao i stigao do 109. gola u dresu reprezentacije, čime se izjednačio sa bivšim iranskim reprezentativcem Alijem Daeijem, kao fudbaler sa najviše pogodaka u dresu sa državnim grbom.

USKORO OPŠIRNIJE...

Benzema scored but what an assist this is from Pogba 🔥 #PORFRA

pic.twitter.com/iIOMQfnsVk

Kao da je neko kliknuo "copy Nemačka" - "paste Francuska" režirali meč na Puškaš Areni. Bez ikakve namere da napadnu gol Uga Ljorisa, Portugalci su posle pola sata stigli do prednosti. A pomogao im je upravo kapiten Trikolora. Zakasnio je Ljoris na centaršut iz slobodnog udarca, nokautirao Danila Pereiru i poslao Ronalda na belu tačku, odakle napadač Juventusa ne promašuje.

PORTUGALIJA - FRANCUSKA 2:2 (1:1)

/Ronaldo 30p, 60 - Benzema 45+2p, 48/

Stadion: Puškaš Arena (Budimpešta)

Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Portugalija (4-3-3): Patrisio – Semedo (od 79. Dalot), Dijas, Pepe, Gereiro – Mutinjo (od 73. Neves), Danilo (od 46. Palinja), Sančez (od 88. Seržo Oliveira) – B. Silva (od 73. Fernandes), Ronaldo, Žota.

Francuska (4-3-1-2): Ljoris - Kunde, Varan, Kimpembe, Ernandez (od 46. Dinj, od 52. Rabio) – Pogba, Kante, Toliso (od 66. Koman) – Grizman (od 87. sisoko), Mbape, Benzema.

Žuti karton: Loris, Ernandez, Grizman, Kimpembe (Francuska)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.