Rešena sudbina Stivena Džerarda

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 00:24

Rešena sudbina Stivena Džerarda

Fudbalski trener Stiven Džerard spreman je da produži ugovor na još dve godine sa saudijskim Al-Etifakom.

Prema izvorima iz Saudijske Arabije, Al-Etifak se sprema da objavi produžetak saradnje sa 43-godišnjim Englezom na još dve godine, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Na klupu saudijskog kluba došao je prošle godine u julu.

Al Etifak je nedavno napustio fudbaler Džordan Henderson, koji je sa Džerardom bio saigrač u Liverpulu i preći će u Ajaks. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Raskinuo je trogodišnji ugovor od 700.000 funti nedeljno.

Džerard je jedan od najplaćenijih trenera na svetu sa godišnjom platom od oko 15 miliona funti, a trebalo bi da ostane u Damamu do 2027.

Njegov tim je trenutno osmi na tabeli, a prošlu sezonu u saudijskoj ligi završio je na sedmom mestu.

Al Etifak je počeo sezonu sa pet pobeda iz prvih sedam utakmica, ali je usledio pad forme te u poslednjih osam utakmica nema nijednu pobedu.

Trenersku karijeru Džerard je započeo u Rendžersu 2018. godine, a u sezoni 2020/2021 predvodio je ekipu do prve titule u škotskoj ligi posle 10 godina.

Prešao je na klupu Aston Vile u novembru 2021. godine, ali je posle godinu dana dobio otkaz. U Premijer ligi ostvario je 13 pobeda na 40 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.