Rekordna posećenost kampa Deki 5

Izvor: RTS, 17.Avg.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna posećenost kampa "Deki 5"

Na Zlatiboru se danas završava 4. a sutra počinje 5. poslednja smena u fudbalskom kampu "Deki 5" čiji je osnivač proslavljeni fudbaler Crvene Zvezde, Lacija i Intera kao i naše reprezentacije Dejan Stanković. Kamp je osnovan prošle godine, a ove godine interesovanje dece različitih uzrasta je tri puta veće. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Od prošlogodišnjih 300 malih fudbalera različitog uzrasta do ovogodišnjih hiljadu iz tridesetak zemalja među kojima su bile i grupe Izraelaca i Kineza . Pod budnim okom trenera i cele ekipe kampa koja je okupila 50ak ljudi, na terenima se radi vredno i ozbiljno uz podršku publike . Posle uspešne igračke karijere za Dejana Stankovića je kamp bio novi izazov.

„Oni imaju sreće da rade sa ovakvim ljudima, da rade sa ovakvim programom koji smo osmislili i sigurno je kad ih vidim ovako male da vrati i mene... Samo kažem, gde bi mi kraj bio da sam ja imao ovakav kamp." istakao je Dejan Stanković.
„Najvažnije je da uživaju, da se smeju, najvažnije je poštovanje između sebe, poštovanje prema treneru, poštovanje roditelja, nastavnika. Na tome mnogo radimo, pošto aktivnosti pored treninga ima puno, oni nemaju slobodnog vremena, osuđeni su, pod navodnicima, jedni na druge, tako da naprave lepu družinu, ponašanje iznad svega, pravila moraju da se poštuju, tako da od malena ako kreneš s tim nekim stvarima, sigurno je da će ti i u budućnosti biti lakše."
I deci u kampu prenosi to pa se osim fudbalu uče još ponečem.
"Naučio sam da poštujem fer-plej, jer je to najbitnije, a pored fer-pleja sam naučio i neke nove stvari, koje u svom klubu nisam, ovde sam usavršio. Najvažnije je da nikada ne odustajemo, i da, ako redovno treniramo, da će taj trud da se isplati." rekao je Aleksa Bajkić iz Paraćina
O humanim akcijama, čiji je često deo, Dejan ne želi mnogo da priča.
"Kao i svakoga ko se lepo oseća iznutra i voli da pomogne i što kažete i vi o tome nema šta da se priča. To ili osećaš ili ne osećaš. Svako radi ono kako želi, uvek ima gde, uvek ima kome, tako da se vodim samo time i to je dovoljno."
Kaže i da nije sasvim okačio kopačke o klin, jer i dalje se sa grupom nekadašnjih saigrača okuplja i igra svuda po svetu. I prati nastupe naših klubova na evropskoj sceni, a posebno ga raduju uspesi, a koga bi drugo nego Crvene Zvezde u kojoj je zaigrao sa 16 godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.