Rekord Primeire - Benfika brojala do deset!

Izvor: Sportske.net, 11.Feb.2019, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekord Primeire - Benfika brojala do deset!

Nacional ugledao sve zvezde na stadionu "Svetlosti" u Lisabonu.

Lisabonska Benfika vezala je večeras sedmu pobedu u portugalskom fudbalskom šampionatu i nastavila poteru za vodećim Portom koji je vezao dva remija na poslednje dve utakmice.

Benfika je večeras torpedovala ekipu Nacionala i slavila rezultatom 10:0 (3:0) u okviru 21. kola Primeire.

Gosti nisu imali problema sa isključenim igračima, niti im je na golu stajao igrač, ali je delovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kao da su na teren izašle bebe pošto je Benfika postigla dvocifren broj golova.

Brodolom Nacionala mogao se naslutiti u prvom minutu meča jer je Aleks Grimaldo načeo protivnika posle samo trideset sekundi igre. Golovima Harisa Seferovića u 21. i 27. minutu Benfika je praktično stigla do trijumfa, ali je prava katastrofa Nacionala usledila u nastavku.

Golovi su se ređali kao na traci. Najpre je Žoao Feliks iskoristio upotrebljiv centaršut i glavom savladao golmana Nacionala, da bi u 54. minutu Pici pogodio iz penala koji je prethodno iznudio.

Strelac petog gola bio je asistent kod šestog koji je nakon kornera postigao Fero, a u 64. minutu Ruben Dijas koristi još jednu očajnu reakciju odbrane gostujućeg tima posle prekida i postiže sedmi gol za Benfiku.

Stvari su već u tom trenutku delovale izuzetno loše za Nacional, ali je ono najgore usledilo u poslednjih pet minuta, pošto su Žonas (x2) i Rafa Silva nastavili kanonadu i zaokružili trijumf od 10:0!

Benfika je tako izjednačila rekord koji drži iz 1964. godine. Lisabonski velikan je pomenute godine ostvario najubedljiviju pobedu portugalske Primeire. Pre pola više od pola veka Benfika je sa 10:0 dobila Seiksal.

Na ovaj način "Orlovi" su napravili sjajnu uvertiru za gostovanje Galatasaraju u Ligi Evrope zakazano za 14. februar. Ostaje samo nada da Benfika nije potrošila svu municiju večeras.

Dodajmo i to da srpski internacionalci iz ekipe Benfike nisu bili u protokolu za večerašnju utakmicu, a verujemo da bi igrači Nacionala Lazar Rosić i Aleksandar Paločević voleli da nisu proveli na terenu svih 90 minuta.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.