Realu odobrena treća pozajmica – novi Bernabeu koštaće Madriđane preko milijardu evra

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 16:01

Realu odobrena treća pozajmica – novi "Bernabeu" koštaće Madriđane preko milijardu evra

Fudbalski klub Real Madrid primoran je da zatraži pozajmicu, treću za renoviranje stadiona, kako bi kompletirao radove na "Santijago Bernabeu".

Madriđani su do sada (zaključno sa 30. junom) investirali 892,7 miliona evra u renoviranje stadiona, a nova pozajmica iznosi 370 miliona.

Ukupna suma koju će madridski klub uložiti u modernizaciju "svoje kuće" premašila je milijardu evra, iznosiće tačno 1.170 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona.

Predsednik kluba Florentino Peres poručio je na godišnjoj Skupštini da će klubu vrlo brzo, i to višestruko, početi da se isplaćuju ovolika ulaganja u novi objekat.

"Godišnje otplate kredita, po kamatnim stopama od oko 3%, značiće da će otplate glavnice i kamata biti oko 60 miliona evra godišnje, što je upola manja suma od novog godišnjeg profita na koji računamo kada stadion bude završen", objasnio je Peres.

Novi stadion, koji će bez dileme biti jedan od najmodernijih na svetu, biće bez dileme kruna vladavine ovog moćnika u klubu.

"Novi Bernabeu će promeniti istoriju Real Madrida. To je ostvarenje sna koji će odrediti našu sudbinu - novi stadion je polazna tačka za našu budućnost", najavio je velikim rečima Peres dalji život i razvoj "Kraljevskog kluba".

Ideja Reala je da stadionski prostor popuni komercijalnim sadržajem koji će maksimalno koristiti i na taj način ostvariti profit. Sa novim ulaganjem biće uvećan kapacitet VIP prostorija, takođe biće instaliran ogromni ekran dužine 11 metara umesto isprva planiranih sedam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.