Realov Rodrigo najbolji mladi fudbaler na svetu

Izvor: RTS, 31.Mar.2020, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realov Rodrigo najbolji mladi fudbaler na svetu

Brazilac iz redova madridskog Reala Rodrigo osvojio je nagradu za najboljeg mladog fudbalera na svetu u anketi koju je sproveo Gol.
Poznati fudbalski portal Gol sproveo je anketu u kojima je učestvovalo 43 redakcija širom sveta, u odabiru najboljeg fudbalera rođenog posle 1. januara 2001. godine.

Realov "vunderkind" iz Brazila ima 19 godina i polako, ali sigurno se nameće Zinedinu Zidanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Rodrigo je u Real stigao prošle sezone iz redova Santosa za 45 miliona evra, a mediji su mu nametnuli nadimak "novi Nejmar".
Ove sezone je u dresu "kraljevskog kluba" odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, postigao devet golova i upisao dve asistencije.
U novembru prošle godine upisao je debitantski nastup u dresu reprezentacije Brazila i to protiv selekcije Argentine.
Rodrigo je u trci za najboljeg mladog fudbalera savladao Ansua Fatija iz redova Barselone i Mejsona Grinvuda iz Mančester junajteda.
"Ova nagrada nema poentu, ukoliko ne nastavim da radim i opravdam je na terenu. Motivisaće me i dati mi samopouzdanje", izjavio je Rodrigo po saznanju da je osvojio nagradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.