Real najviše zaradio od UEFA

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 16:37

Real najviše zaradio od UEFA

Aktuelni osvajač fudbalske Lige šampiona Real Madrid zaradio je najviše u najjačem klupskom evropskom takmičenju prošle sezone sa 133,7 miliona evra,

Ukupna zarada Reala uključuje osnovnu uplatu za ulazak u grupnu fazu, bonuse za rezultate, udeo španskih prava na emitovanje i dodatnu isplatu na osnovu istorijskih rekorda klubovau UEFA takmičenjima.

Liverpul, koji je u finalu poražen od Reala, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je drugi na "tabelama nagrada" sa ukupno 120 miliona evra iz ukupnog nagradnog fonda UEFA Lige šampiona od više od dve milijarde evra.

Samo još dva kluba su zaradila devetocifrene sume: Bajern Minhen je zaradio skoro 110 miliona evra, a Mančester siti je zaradio 109 miliona evra.

Pari Sen Žermen je u osmini finala poražen od Reala i zaradio je "samo" 92 miliona evra.

UEFA je saopštila da su 32 kluba u grupnoj fazi zaradila u proseku 61,8 miliona evra, a najniža isplata od 23,7 miliona evra je uplaćena moldavskom Šerifu.

Čelsi je eliminisan od Reala u četvrtfinalu i zaradio je 91,9 miliona evra. Barselona je prošle sezone zaradila 71 milion evra.

Kada je Liga Evropa u pitanju najviše je zaradio osvajač Ajntraht iz Frankfurta sa 38 miliona evra, a finalista Rendžers je zaradio 20,7 miliona evra.

U Ligi konferencija najviše je zaradila Roma, osvajač takmičenja, koja je inkasirala 19,2 miliona evra.

Sezona 2021/22. bila je prva u novom trogodišnjem komercijalnom ciklusu za UEFA klupska takmičenja uoči renoviranja i proširenja 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Real Madrid najviše zaradio u Ligi šampiona, najmanje dobio moldavski Šerif

Izvor: Danas, 05.Apr.2023

Pobednik Lige šampiona Real Madrid zaradio je 137,7 miliona evra prošle sezone od učešća u najkvalitetnijem evropskom fudbalskom takmičenju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.