Izvor: Piplmetar.rs, 27.Avg.2023, 14:30

Razbesneo Riječane, pa istakao da je spreman za izazove u Dinamu

Novi trener Dinama iz Zagreba Sergej Jakirović rekao je danas da je spreman za veliki izazov koji ga čeka u tom fudbalskom klubu.
On je preko noći napustio Rijeku, koju je trebalo da vodi sutra protiv Lila u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali očigledno je dobio poziv koji se ne odbija. U Rijeci nisu krili da su razočarani ovakvim postupkom Jakirovića, pale su i neke teške reči, ali Jakirović je bio odlučan u nameri da ode u Dinamo.
Sve se dogodilo neočekivano >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << brzo, smatrao sam da moram da prihvatim ovaj izazov u Dinamu i ja sam na to spreman. Bilo je jako puno podrške, poziva i hvala od srca, a ja ću se truditi da opravdam ukazano poverenje“, rekao je Jakirović na predstavljanju, prenela je Hina.
Jakirović je u ponedeljak preuzeo ekipu, nakon što je uprava otpustila trenera Igora Bišćana posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.
Novi trener je upravi zahvalio na poverenju i rekao da je zajedno sa saradnicima radio kvalitetno u Rijeci i da su zaslužili priliku da rade u klubu kakav je Dinamo.
Mislim da smo radili jako kvalitetan posao, postizali odlične rezultate, zato smo i dobili ovu priliku, smatram da smo je zaslužili. Nadam se samo da ću nastaviti kao i do sada i da ćemo se što pre vratiti pobedama jer su nam one nasušno potrebne„, dodao je on i zahvalio svom prethodnom klubu Rijeci na dobroj saradnji.
Jakirović će debitovati sutra protiv Sparte iz Praga, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope. Upitan je šta je moguće uraditi sa ekipom u tako kratkom roku.
Najviše možemo učiniti s psihološke strane. Imali smo kvalitetan sastanak, popričao sam sa starijim igračima, uslovno rečeno ‘senatorima’, ali i s mladima koji su u utorak živnuli. Energija je ta koja će igrati glavnu ulogu. Moramo uraditi sve da budemo maksimalni u četvrtak„, rekao je on.
Puna je koncentracija na utakmici protiv Sparte. Nisam imao puno vremena, ali iskoristio sam sve do


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.