Raj za fudbalere

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raj za fudbalere

U Maleziji se otvorilo novo fudbalsko tržište. Pravi raj za fudbalere iz regiona koji se sve više okreću ka ovoj egzotičnoj destinaciji.

Kada su plate redovne, kreću se i do 10.000 dolara mjesečno, a pritom dobiju stan i automobil na korištenje, onda tu nema razloga da se mnogo razmišlja. Koferi s ljetnom odjećom se ekspresno spakuju i pravac Kuala Lumpur.

Bojan Miladinović, nekadašnji stoper Napretka, Crvene zvezde i Pahtakora, u razgovoru za MOZZART Sport >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << otkrio je kako je riješio da se upusti u novu pustolovinu u Aziji.

"Prihvatio sam zato što sam već šest godina bio u Uzbekistanu i hteo sam neki novi izazov, a dobio sam dobru ponudu koja se ne odbija. Pahtakor je, takođe, želeo da me zadrži, ponudili su mi produžetak ugovora, ali sam ih odbio s obrazloženjem da sam već dugo tu i da tražim novi izazov i nove trofeje. Potpisao sam za Feldu junajted na godinu dana i mogu da kažem da sam iznenađen koliko su ljudi koji vode klub ozbiljni", kaže Miladinović.

Felda se ispostavila kao pun pogodak.

"Klub je dobro organizovan, svako se bavi svojim delom posla, od predsednika, direktora, trenera, pa sve do masera. Svako zna šta je njegov posao. I trener je isključivo taj koji odgovara za rezultate i isključivo on sastavlja tim za utakmicu", priča Miladinović, kojem se svidio glavni grad, kultura i narod:

"Oduševljen sam Kuala Lumpurom i kulturom. Narod kao narod je mnogo ljubazan, gostoprimljiv i ne mogu da poverujem da je gotovo uvek nasmejan. Što se isplata tiče, u vezi s tim nema problema. Tačni su u dan, svakog 25. u mesecu je plata. Dobio sam automobil na korišćenje i veliki stan. Prvi utisci su odlični".

Miladinović se svojevremeno jednom nogom vratio na "Marakanu", sve se dogovorio s tadašnjim predsjednikom Zvezde Draganom Džajićem i gotovo zadužio opremu kod ekonoma, ali je taj transfer stopiran.

"Imao sam veliku želju da se vratim u Zvezdu, ali jednostavno nisu se poklopile kockice. Članovi uprave se nisu dogovorili u vezi s mojim dolaskom, a ja nisam smeo više da čekam. Pripreme su uveliko počele i ostalo je bilo još mesec dana do početka uzbekistanskog prvenstva, tako da sam presekao i vratio se u Pahtakor. Nisam se pokajao jer smo te godine postali šampioni, ali ipak ostaje žal za povratkom u Zvezdu", priznaje Miladinović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.