Radnički o(p)stao u Eliti !!!!

Izvor: KGsport.info, 26.Maj.2013, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički o(p)stao u Eliti !!!!

Utakmicama 30. kola fudbalske Superlige Srbije završilo se domaće fudbalsko takmičenje. Fudbaleri Radničkog 1923 obezbedili opstanak remijem protiv Javora u Ivanjici. Pazarci poraženi u Kuli, ali BSK napušta elitu zajedno sa ekipom Smedereva. 
Nakon pobede protiv Vojvodine u Kragujevcu, Radnički je imao imperativ pobede u Ivanjici. Pred manje od hiljadu ljudi na stadionu u Ivanjici, od kojih negde oko 300 simpatizera kragujevačkog Superligaša, po prohladnom sunčanom vremenu, Radnički i Javor odigrali su ne tako dinamično prvo poluvreme.
Velika borba na sredini terena i prilično oprezna igra Kragujevčana, kojima samo sva tri boda igraju u borbi za opstanak, uticala je da se na obe strane „spusti lopta“ i prvo poluvreme je proteklo bez izglednijih šansi.
Nakon početnih odmeravanja snaga, Spalević propušta solidnu šansu u 18. minutu, kada posle njegovog udarca glavom, lopta završava preko gola golmana domaćih.
 U 42. minutu, pravac leta lopte nakon centaršuta se poklopio sa zracima Sunca, golman domaćih Lazović je pokušao da uhvati loptu, ali je pogrešio i lopta je stigla njemu iza leđa, do usamljenog Spalevića, koji pogađa dalji ugao „praznog“ gola za vođstvo Radničkog 1:0.
Na odmor se otišlo sa prednošću gostiju, a na samom početku drugog dela, nakon oduzete lopte od strane Miloškovića po levoj strani, Radnički je odigrao sjajnu akciju u tri poteza, ali se napadač Kragujevčana Darko Spalević nalazio u ofsajdu kada je sproveo loptu u mrežu, na drugoj stativi. Ostalo je 1:0.
Nakon poništenog pogotka zbog ofsajda, gosti su smirili igru i osluškujući rezultate drugih utakmica, posebno u  Kuli, gde je domaći Hajduk vodio 2:0, čuvali minimalnu ali važnu prednost.
Međutim, u 67. minutu, nakon greške gostiju, sudija Jovanetić iz Užica je opravdano dosudio slobodan udarac za Javor, a nakon dobrog centaršuta, na pravom mestu se našao Borko Veselinović, koji je udarcem glavom savladao Čančarevića za 1:1.
I nakon izjednačenja domaći su bili bolji i nastavili da igraju veoma čvrsto, a ulazak Svojića je primetno ojačao srednji red Radničkog.
U poslednjih 15 minuta meča, kao da je i jednima i drugima odgovarao nerešen rezultat. Spalević je u 79. minutu imao solidnu šansu ali je golman Lazović ovoga puta bio siguran.
U 83. minutu Nigerijac Onjilo je imao izglednu priliku iz kontranapada, ali je pogodio spoljni deo mreže golmana Čančarevića.
Do samog kraja ostao je nerešen rezultat i kraguejvački fudbaleri su izborili opstanak u najelitnijem srpskom fudbalskom takmičenju.
Zajedno sa ekipom Smedereva, u niži rang će ekipa BSK-a iz Borče koja ima lošiji skor u medjusobnim duelima sa Novim Pazarom, bez obzira na isti broj bodova.
IVANJICA
Stadion: Kraj Morvice.

Gledalaca: Oko 600.
Sudija: Boško Jovanetić (Užice).
Pomoćnici: Vladimir Jovanović (Čačak) i Nemanja Petrović (Užice)
Žuti kartoni: Josović, Stojaković, Ostojić (Javor), Marić, Fejsa (Radnički 1923).
Strelci: 0:1 Spalević 42, 1:1 Veselinović u 67. minutu.
JAVOR: Lazović, Đorđević, Milović, Josipović (Stojaković), Valiđo, Ostojić, Vidić, Veselinović, Radivojević, Momčilović, Onjilo.
RADNIČKI 1923: Čančarević, Pavlović, Marić, Otašević, Tintor, Fejsa, I. Petrović, Beljić (Bubanja), Milošković, Petronijević (Svojić), Spalević (Milovanović).
Igrač utakmice: Darko Spalević (Radnički 1923).
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.