Rad osudio nepromišljene poteze maloumnika

Izvor: RTS, 23.Feb.2015, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad osudio "nepromišljene poteze maloumnika"

Fudbalski klub Rad saopštio je da "najoštrije osuđuje" paljenje zastava, govor mržnje i transparente na duelu sa Novim Pazarom na Banjici i da se ograđuje od "bezumnog čina pojedinaca".
"To nisu navijači Rada, već maloumnici, koji su nam svojim nepromišljenim postupcima otežali i onako tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazimo. Nerazumnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potezom obezvredili su sve ono što naš klub čini na promociji srpskog fudbala i vraćanju publike na stadion", navodi se u saopštenju Rada.

Navijači Rada su tokom subotnje utakmice protiv Pazara, u 16. kolu Super lige Srbije, istakli nekoliko vrlo uvredljivih transparenata, a takođe su zapalili nekoliko zastava.
Iz Rada su poručili da se sve vreme trude da pokažu da je "fudbalska utakmica praznik i sportski događaj kome svi treba da se raduju".
"Ovaj nedopustivi čin pojedinaca koji ruši sve što smo postigli neće nas obeshrabriti da, kao i do sada, promovišemo fudbal, sport i porodice na stadionu. Sa još većim elanom, nastavićemo da zajedno sa svojim pristalicama od utakmica našeg kluba pravimo lepe sportske događaje u kojima će svi uživati", piše u saopštenju banjičkog kluba.
Takođe se navodi da je Rad učinio sve što nalaže zakon kako bi se bezbedno odigrala utakmica, ali da se i pored toga dogodio incident.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.