REVOLUCIJA NA POMOLU: FIFA uvodi novo pravilo za ofsajd, ovo će totalno promeniti fudbal

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 15:18

REVOLUCIJA NA POMOLU: FIFA uvodi novo pravilo za ofsajd, ovo će totalno promeniti fudbal

Cilj je da se postiže što više golova.

Svetska fudbalska federacija FIFA, ima u planu da testira novo pravilo kada je ofsajd pozicija u pitanju i ta revolucionarna ideja će biti isprobana na nekoliko mečeva u Holandiji, Italiji i Švedskoj, prenose svetski mediji.

Prema tim navodima, sudije su dobile instrukcije da dosude nedozvoljenu poziciju samo ukoliko je napadač celim telom nalazi iza poslednje linije odbrane protivničke ekipe.

Nije naglašeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << li će u pomenutim mečevima sudije imati pomoć VAR tehnologije ili će biti oslonjene samo na svoju procenu, ali je ideja da se prednost da napadačima, odnosno da navijači imaju prilku da vide što više golova na jendoj utakmici.

Ukoliko se ovo pravilo bude pokazalo kao dobro, FIFA planira da ga inplemetntira i u još neke lige širom sveta, a onda čak i na svojim zvaničnim takmičenjima.

Podsećanja radi, do sada je pravilo ofsajda glasilo da igrač ekipe koja napada, u trenutku kada mu se upućuje lopta, mora biti u liniji ili iza najmanje dva protivnička igrača, od kojih je jedan najčešće protivnički golman, ali nije nužno da to bude čuvar mreže.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Juta Lerdam, holandska klizačica
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.