Prvi finansijski presek Čelsija pod novim vlasnicima – gubici 105 miliona evra

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 16:42

Prvi finansijski presek Čelsija pod novim vlasnicima – gubici 105 miliona evra

Fudbalski klub Čelsi objavio je da je za period finansijske 2022-2023.godine poslovao sa gubicima od 105 miliona evra.

To je treća godina uzastopno da londonski klub beleži gubitke koji su izraženi devetocifrenom brojkom.

Dobra vest po klub glasi da su za ovu godinu oni manji nego prilikom preseka za obe prethodne godine.

Ovo je, podsećamo, prvi presek finansijskog stanja od kada je klub preuzela američka kompanija "BlueCo 22" koja posluje pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapom investicionog džina "Clearlake Capital" i vlasnika kluba Toda Boelija.

Izveštaj inače pokazuje da je kompletna kompanija "BlueCo", koja poseduje i većinski udeo u francuskom Strazburu, pretrpela ukupan gubitak od 767 miliona evra nakon oporezivanja za period od 2. marta 2022. do 30. juna 2023.

Izveštaj finansijskog stanja "Chelsea FC Holdings Limited" biće objavljeni u narednom periodu i otkriće više detalja o finansijskom položaju kluba.

Činjenica da Čelsi posluje sa gubicima od 105 miliona evra donosi i zabrinutost da će klub sa "Stamford Bridža" prekršiti finasijski fer-plej Premijer lige i UEFA finansijske fer-plej propise.

Naime, propisi Premijer lige dozvoljavaju klubovima da ostvare gubitak od 105 miliona funti u periodu od tri godine.

Čelsi, čiji su novi vlasnici potrošili više od milijardu funti na transfere, uveravaju da rade u skladu sa pravilima lige i UEFA.

Klub se oglasio povodom objavljivanja godišnjeg izveštaja i poručio da radi u skladu sa propisima.:

"Uprkos gubitku u godini i kontinuiranim posledicama sankcija koje su klubu uvedene prethodne godine, klub nastavlja da poštuje finansijske propise Uefa i Premijer lige", rečeno je iz Čelsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čelsi u ogromnom minusu! Ameri uložili preko milijardu u igrače, a klub beleži nestvarne gubitke: Kazna za kršenje FFP visi nad glavom Plavima

Izvor: Sportal.rs, 08.Mar.2024

Fudbalski klub Čelsi objavio je da je za period finansijske 2022-2023. godine poslovao sa gubicima od 105.000.000 evra.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.