Prva žena sudija u istoriji Serije A

Izvor: B92, 02.Jul.2022, 23:03

Prva žena sudija u istoriji Serije A

Italijanka Marija Sole Ferijeri Kaputi postaće prva žena koja će suditi u Seriji A, pošto je promovisana u najviši nivo fudbalskog sudijskog komiteta.

"To je ostvarenje sna, istorijski trenutak, Kaputi je unapređena jer to zaslužuje", izjavio je predsednik italijanske asocijacije sudija (AIA) Alfredo Trentalanje.

Prošle sezone, Kaputi je sudila u Seriji C, trećem rangu takmičenja, a pravdu je delila i na utakmici Kupa Italije između Kaljarija i Citadele.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Žene fudbalske sudije se sve više integrišu u muške fudbalske mečeve. Fifa je u maju objavila da će šest žena biti na listi sudija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.