Prva liga: Južnjacima neophodni bodovi

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2021, 10:21

Prva liga: Južnjacima neophodni bodovi

Utakmicama 31. kola nastavlja se sezona fudbalske Prve lige Srbije - Dinamo gostuje poslednjoplasiranoj Slogi u Krajevu, Dubočica je domaćin Radničkom iz Sremske Mitrovice, dok Radnički igra u Dobanovcima sa ekipom Budućnosti. Sve utakmice počinju danas od 17 sati.

Ekipe sa juga zemlje i dalje imaju teoretsku šansu da u preostala 4 kola izbore opstanak u tom rangu, pa su pobede na današnjim mečevima neophodne.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << papiru najlakši zadatak imaju Vranjanci koji igraju sa Slogom na gostovanju, koja je u prethodnom kolu osvojila bod u utakmici sa još jednim "južnjakom", ekipom Dubočice.

Nikola Stojanović, pomoćni trener Dinama, kaže da ekipu očekuje teško gostovanje bez obzira što su Kraljevčani poslednji na tabeli, a da njihova pozicija ne treba da ih zavarava.

Ako se gledaju njihovi rezultati u ovom delu prvenstva, oni nemaju nijedan poraz kod kuće. Kada se pogleda i njihov igrački kadar oni sigurno ne zaslužuju to mesto na tabeli. Radi se o kvalitetnj ekipi koja ima dosta iskusnih pojedinaca. Njima je lakše, igraju rasterećeno. I ako dobiju i ako izgube nema šta da im se prigovori. Mi nemamo prostora za opuštanje. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani od prvog minuta ako hoćemo da dobijemo utakmicu - rekao je Stojanović.

Dodao je da su 3 boda neophodna ako hoće da ostvare cilj, a to je opstanak.

U sličnoj situaciji su i Radnički i Dubočica - samo pobede održavaju nadu da će i naredne godine biti deo Prve lige Srbije.

U nešto boljoj situaciji su Leskovčani pred utakmicu sa ekipom Radničkog iz Sremske Mitrovice koja je prva "iznad crte", a eventualna pobeda Dubočice značiće ne samo njima, već i ostalim ekipa koje se bore za opstanak.

Piroćanci igraju sa ekipom Budućnosti u Dobanovcima, nakon remija na domaćem terenu u meču punom tenzija i sudijskih greški sa ekipom Trajala.

Pobeda im je neophodna protiv ekipe koja je maltene obezbedila opstanak, a Radnički samo 3 boda ostavljaju u igri.

Svi mečevi Prve lige Srbije na programu su od 17 sati.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dubočica pred ponorom

Izvor: JUGpress.com, 05.Maj.2021

LESKOVAC..GFK DUBOČICA – RADNIČKI (SREMSKA MITROVICA) 0:1 (0:0)..Fudbaleri leskovačke Dubočice doživeli su danas poraz od ekipe Radničkog iz Sremske Mitrovice rezultatom 0:1. Utakmica je odigrana na vlasotinačkoj ,,Rosulji” u okviru vanrednog 31.kola Prve lige Srbije. Fudbaleri Dubočice bili...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.