Provodadžisanje Aršavina

Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provodadžisanje Aršavina

17.04.2011. -

Jedna od omiljenih zanimacija, a ponekad prosto posao sportskih novinara je provodadžisanje. Provodadžišu igrače u razne klubove. Bez toga, da kažemo pošteno, fudbal ne bi bio fudbal. Recimo, od prelaska Crnogorca Mirka Vučinića (ne sećamo se više ni u koji klub) može da se napravi krimi serija u 13 epizoda: nisu ga slali još jednino u Rusiju.

Što se tiče Rusa, i o njima ima dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << priča. Nedavno su engleski mediji saopštili da se u redovima tima Arsena Vengera na osnovu rezultata sezone sprema veliko spremanje, posle kojeg će bez posla ostati zvezde kao što su recimo Necid, Denilson i... naš Aršavin. Govorka se da se Aršavin odjednom posvađao sa trenerom, ali obojica tim povodom pametno ćute, poput parizana.

I tako su između ostalog srećno oženjenog Andreja Aršavina počeli da provodadžišu.

Postoje, na primer podaci da Aršavin ima niz predloga iz italijanskih klubova, ovde pre svega nazivaju Juventus, pri čemu u ovaj klub Aršavina šalju zajedno sa još jednim igačem — Vanom Persijem.

Ali verzija koja se najviše razmatra je slanje ”Šavija” nazad u Zenit. Baš kao u ruskoj poslovici ”Gde si se rodio, tu si se i zgodio”. Neko od fudbalera se već izjasnio u tom ključu da ako bi se Aršavin vratio u Saknt-Peterburg, tu bi ga dočekali raširenih ruku. Sao, znajući, da kažemo pravo, visoko mišljenje zvezde o sebi samoj, nekako teško možemo da poverujemo da će se on vratiti. Noge mu same neće hteti na stadion Petrovski, jer one nose kopačke kojima su dobro poznati engleski travnjaci. Drugim rečima, neće biti motivisan.

Zatim, kako pokazuje ruska istorija, sudbina nije uvek bila dobronamerna prema onim fudbalerima koji su se vraćali u ruski šampionat iz inostranstva. Recimo, za jednog od najboljih ruskih fudbalera Andreja Karjaku napredak u vidu Benfike pretvorio se u fijasko — talentovani sportist, vrativši se u rusku Prvu ligu, više nije mogao da vrati nekadašnju formu. Ima, naravno, suprotnih primera: Sergej Semak, blistavi kapiten ruske reprezenatacije, bio je idol CSKA, otputovao je u Pari Sen-Žermen, ali neuspešno. Zato se uspešno vratio i sada je jedan od najtraženijih fudbalera. Ali ne u CSKA, da kažemo uzgred.

Ako se Aršavin vrati u Zenit, put nazad u Evropu za njega će najverovatnije već biti zatvoren, kaže sportski komentator Nikolaj Saprin, ali i u drugim, nižim po klasi timovima enleske prve lige, Andrej će se takođe izgubiti.

A recimo ako proba u drugim zemljama poput Španije: ovde se daje vrlo mnogo golova i personalna zaštita nije na nivou. U španskom šampionatu se igra pre svega napadački fudbal, tako da Aršavin ima šansu da se iskaže. U odbrani Rus odrađuje, i možda i ume, ali neće, a u Italiji to treba činiti stalno, pa i u Engleskoj. Druga je stvar što Venger voli napadački fudbal, zato se Aršavinu ovde mnogo dopušta, ali do izvesnog vremena, naravno.

Na kraju zanimljiv posao za one koji vole da čitaju između redova. Idemo na zvanični sajt Andreja Aršavina gde on s vremena na vreme odgovara na pitanja obožavalaca: Kada sam bio mali, sanjao sam da igram u Barseloni. A evo i drugog retka: Andrej, da li ćeš se vratiti u Rusiju posle završetka fudbalske karijere? - Uskoro ću biti u Peterburgu. Šta bi to moglo da znači?

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.