Provera mrazom

Izvor: Vostok.rs, 26.Feb.2011, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provera mrazom

26.02.2011. -

Ruski fudbalski klubovi Spartak, Zenit, a dva dana ranije CSKA, ušli su u osminu finala Lige Evrope. Još jedan klub, Rubin, nije uspeo da se pridruži srećnoj trojci i da je pretvori u kvartet. Poraz, a zatim nerešena igra sa holandskim klubom Tvente naterali su kazance da napuste turnir.

Ove godine igrači nisu imali previše sreće. Na izdržiljvost su ih probali posebno surovi ruski mrazevi.

Ali ruski mraz proverava na izdržljivost ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << samo tuđe, već i svoje. Uzvratni meč Zenita protiv švajcarskog kluba Jang Bojz u Sankt-Peterburgu morao je čak da se održi dva sata ranije zbog mraza. Prvo su gosti više napadali i prvi dali gol. Petrograđani su se ogrejali tek na kraju prvog poluvremena i izjednačili rezultat. U drugom poluvremenu domaćini nisu propustili šansu i dali su još dva, ali već neuzvraćena pogotka. Nismo mogli da izneverimo svoje navijače koji su došli po mrazu da nas podrže na stadion Petrovski park, kaže half Zenita Konstanitn Zirjanov, mada prvi, ne krijem, nije nam sve išlo od ruke.

Švajcarci su započeli vrlo agresivno. U svakom slučaju morali smo da damo jedan ili dva gola, kako bi smo se osećali mirno i prošli dalje. I kada su oni dali jedan, svi su znali da treba dati još dva. Nervirali smo se, ali zatim smo počeli mirno da igramo, i sve je došlo na svoje mesto.

Sa 3:1 Zenit je pobedio Jang Bojze i plasirao se u osminu finala, gde će se sastati sa holandskim Tventeom, koji je izbacio Rubin.

Spartak u uzvratnom meču sa Bazelom u Moskvi, kao i Zenit, prošao je test na mraz. Moskovljani nikako nisu mogli da našu svoju igru i da daju uzvratni gol Bazelu. Ali konačni nerešeni rezultat u aktualnom susretu 1:1 i pobeda u prethodnom omogućili su Spartaku da se plasira u osmine finala Lige. Drago nam je što idemo u sledeći krug, kaže napadač Spartaka Artjom Dzjuba:

Igra je bila nervozna. Propustili smo gol, vrlo nepotreban. Ova situacija je naravno dodala napetost našoj igri. Posle tog prvog gola nismo mogli da realizujemo nekoliko šansi. Ali najavžnije je što smo mogli da se plasiramo dalje i čekamo narednog suparnika. To će biti Ajaks. I biće interesantno da vidimo naš nivo sa takvim suparnikom. Jer u stvari oni su favoriti samo na papiru. I Barselona i Porgugalci gube poene. Zato ko bude bolje spreman taktički i fizički, taj će biti favorit. Mi smo dostojno izašli iz ove situacije i sakupili poene za Rusiju.

Prvi meč osmine finala sa Ajaksom crveno-beli će igrati uskoro, 10. marta.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/Somethingintheair/cc-by-nc-sa

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

LAZOVIĆ I SULEJMANI: VIDIMO SE U DABLINU

Izvor: Kurir, 26.Feb.2011

Srbovanje u Ligi Evrope. Srpski internacionalci Miralem Sulejmani i Danko Lazović veruju da njihovi klubovi Ajaks i Zenit mogu do pehara pobednika Lige Evrope. Zahvaljujući golovima dvojice reprezentativaca Srbije, ruski i holandski predstavnici u LE izborili su bez većih..Srbovanje u Ligi Evrope...Srpski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.