Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 20:15

Protest u Pančevu, Dinamo pred gašenjem? (VIDEO)

Igrači sedeli na utakmici protiv Vršca seli na travu da izraze nezadovoljstvo

Tužne scene na Gradskom stadionu u Pančevu. Prvi sudijski zvižduk na utakmici protiv Vršca nije označio početak utakmice, već početak protesta fudbalera Dinama zbog katastrofalne finansijske situacije u klubu.

(3,60) Betis (3,10) Atletiko Madrid (2,20)

Dinamo više nema finansijsku podršku lokalne samouprave, nema ni struje, nema ni tople vode, nema uprave... >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

"Neki drugi problemi bacili su fudbal u drugi plan. Nemamo struje, moji igrači dva meseca nisu primili platu, treneri godinu dana. Budžet za ovu godinu nismo ni dobili. Ovo kako smo do sada funkcionisali to je bilo.. Dobrovoljno su ljudi davali neke novce za putovanja, za sudije... Bojim se da kažem, ali možda je ovo i poslednja utakmica FK Dinamo u ovom prvenstvu. Žao mi je što to moram da kažem, ali to je gola istina. Čestitam svim igračima, svima u klubu, na svemu što su izdržali do sada. A dalje? Teško ćemo moći da funkcionišemo. Mislim da je sa ovom utakmicu Dinamo završio sa fudbalom u Pančevu", rekao je na konferenciji za novinare posle meča trener pančevačkog srpskoligaša Žako Todorović.

Stefan Čikić, bivši omladinac Crvene zvezde i rođeni Pančevac koji se u Dinamo vratio posle dvogodišnje pauze zbog leukemije - i već na drugoj utakmici postigao gol - ističe da niko ne traži novac da se klub podigni na neki viši nivo, već samo: da se ne ugasi.

"Samo tražimo da klub preživi. Jer svi znaju šta je Dinamo za Pančevo. Ne ni zbog nas 20 ili 30 igrača u prvom timu, već zbog 200 ili više dece koja ovde treniraju. Čitali smo i mi po novinama, ove neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom, ali kakve veze s tim imaju sva ova deca?", pita se Čikić u izjavi za Mozzart Sport.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.