Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 23:16

Proleter izvukao novog asa iz rukava: Nikola Ninković posle pet godina ponovo u Superligi

Novosadski tim juče potpisao Brazilca Evandra, a poslendjeg dana prelaznog roka nekadašnjeg ofanzivca Partizana

Članovi Superlige Srbije su izgleda čekali poslednji dan prelaznog roka kako bi počeli da vade kečeve iz rukava. Tokom dana subotički Spartak je potpisao povratnika Nemanju Nikolića, a njegovim stopama krenuo je i Proleter. Novi fudbaler novosadskog tima je Nikola Ninković koji se posle pet sezona u inostranstvu vratio u domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbal.

Pre dva dana popularni Džigi je trenirao sa BASK-om, spekulisalo se da ga očekuje povratak u Italiju i proba u Spalu, bilo je i interesenata iz Superlige Srbije... Ispostavilo se da će nekadašnji ofanzivac Partizana karijeru nastaviti u Slanoj Bari.

Poslednja sezona u kojoj je igrao ozbiljan tamičarski fudbal bila je 2019/20 i tada je na 31 prvenstvenom nastupu za Askoli upisao po devet golova i asistencija u Seriji B. Februara ove godine, preselio se u Brešu, gde nije odigrao niti jedan meč, te je usledio raskid saradnje. Njegov status slobodnog fudbalera iskoristio je Proleter.

U dva dana novosadski tim je ozbiljno pojačao ofanzivnu liniju tima, jer je u četvrtak stigao Brazilac Evandro, takođe krilni fudbaler. Uprava kluba je ovim pojačanjima poslala jasnu poruku da joj je cilj da se ekspresno vrati sa začelja tabele pošto Proleter posle osam rundi tavori na pretposlednjoj poziciji sa svega pet bodova. Čini se da će Ninkoviću biti potrbano vreme da se vrati u adekvatnu formu budući da je poslednji takmičarski meč odigrao protiv Beneventa krajem juna prošle godine.

Otkako je napustio Partizan februara 2016. godine, Ninković je nastupao za Kjevo, Đenovu, Empoli i Askoli. U Seriji A je odigrao 18 utakmica sa skromnim učinkom od dva gola i jedne asistencije, ali je u drugom rangu fudbala na Apeninima bio znatno dominantniji, te na 82 meča postigao 19 i namestio 17 golova.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.