Princ Ali: Čelnici FIFA znali za korupciju

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Ali: Čelnici FIFA znali za korupciju

MANČESTER - Jordanski princ Ali Bin al Husein, koji je u maju ove godine izgubio na izborima za predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) od Sepa Blatera, ocjenio je da su čelnici FIFA znali za korupciju u njihovim redovima, prenio je AFP.

Veliki korupcionaški skandal potresa FIFA od kraja maja kada su u Cirihu uhapšena sedmorica visokih zvaničnika te organizacije, par dana pred izbore za predsjednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na kojima je Blater osvojio peti mandat.

Princ Ali se povukao uoči drugog kruga glasanja, poslije ubjedljivog vođstva Blatera u prvom krugu.

Predsjednik FIFA je međutim, samo nekoliko dana kasnije najavio da podnosi ostavku.

Al Husein nije mogao da potvrdi da li će se ponovo kandidovati za predsjednika, na izborima u februaru na kojima su do sada kandidaturu istakli prvi čovjek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini i južnokorejski biznismen Čung Mon Jun.

Princ Ali je naglasio da je ugled FIFA "ekstremno narušen".

"Vjerujem da je sve što se dogodilo unutar FIFA bilo poznato njenim čelnicima", rekao je princ Ali.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Princ Ali: Čelnici FIFA znali za korupciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2015

Jordanski princ Ali Bin al Husein, koji je u maju ove godine izgubio na izborima za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) od Sepa Blatera, ocenio je da su čelnici FIFA znali za korupciju u njihovim redovima, preneo je AFP...Veliki korupcionaški skandal potresa FIFA od kraja maja kada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.