Preminuo bivši selektor Južne Afrike

Izvor: B92, 10.Jun.2023, 22:46

Preminuo bivši selektor Južne Afrike

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Južne Afrike Klajv Barker umro je danas u 79. godini posle duže bolesti, objavila je njegova porodica.

Barker je imenovan za selektora Južne Afrike 1994. godine, tri godine po ukidanju aparthejda u toj zemlji, što je dovelo do povratka njenih sportista na svetska takmičenja.

Sa reprezentacijom je dve godine kasnije osvojio titulu na Kupu afričkih nacija, pobedivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u finalu selekciju Tunisa u Johanesburgu (2:0), a u publici je bio i tadašnji južnoafrički predsednik Nelson Mandela.

Reprezentaciju Južne Afrike odveo je na Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, ali je smenjen nekoliko meseci pre takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.