Premijer ligi preti uništenje?!

Izvor: Sportske.net, 29.Okt.2020, 15:11

Premijer ligi preti uništenje?!

Ako dođe do dogovora, to će se i dogoditi?

Bivši trener Arsenala Arsen Venger ocenio je danas da pojedini fudbalski klubovi žele da osnuju Evropsku Super ligu pošto ne mogu finansijski da se takmiče sa rivalima iz Premijer lige.

Mančester junajted i Liverpul su u pregovorima o osnivanju novog takmičenja vrednog šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << milijardi dolara, u kome bi učestvovalo do 18 klubova iz pet evropskih najjačih liga.

Osnivači žele da takmičenje počne 2022. godine, a Đozep Marija Bartomeu, koji je u utorak podneo ostavku na mesto predsednika Barselone, nedavno je rekao da je njegov klub već prihvatio da učestvuje.

Venger, koji je šef programa globalnog razvoja fudbala Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) rekao je da su ti planovi usmereni na uništavanje "superiornosti" Premijer lige.

"Premijer liga ima superiornost, ostale lige pokušavaju da unište prednost koju ima Premijer liga. Za njih je najbolja stvar da osnuju Evropsku ligu, koja bi u osnovi uništila Premijer ligu. Ako se dogovore sa velikim engleskim klubovima, to će se dogoditi", rekao je Venger, preneo je Skaj.

Najbolji evropski klubovi bi češće igrali u Super ligi, ali je Venger rekao da bi najveći dobitnici bili vlasnici klubova.

"U periodu smo vlasnika koji su investitori. Njihov prvi cilj je da zarade više novca. Evropska Super liga je možda jedan način da zaradite više novca", naveo je Venger.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Superliga zapalila Španiju: Barselona govori što Real misli, izgubila je svaki uticaj u fudbalu

Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2020

Bartomeu se ponašao kao portparol Florentina Pereza, poručuje Havijer Tebas..Šibica je bačena, ideja bogatih i moćnih klubova o Superligi Evrope je zapalila evropsku fudbalsku javnost...Poznato je da su Mančester Junajted i Liverpul podržali ideju, da Juventus odavno pokušava da progura ovu ideju,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.