Predsednik FS BiH: Prete mi ubistvom

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 19:10

Predsednik FS BiH: Prete mi ubistvom

Predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković rekao je da je dobio brojne pretnje smrću.

Pretnje je dobio nakon što je izrečena stroga kazna mostarskom Veležu zbog prekida utakmice i spaljivanja automobila glavnog sudije.

Meč Veleža i Borca zvanično je registrovan rezultatom 3:0 u korist banjalučke ekipe, stadion Veleža je suspendovan na šest utakmica, predsedniku kluba Šemsudinu Hasiću dve godine zabranjeno je učestvovanje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbalskom klubu, dok su mostarskom sastavu oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 5.000 evra, prenela je agencija Hina.

"Od juče sam dobio na desetine pretećih poruka i naravno da ću ih sve prijaviti MUP-u. Prete mi ubistvom", rekao je Zeljković i poručio da ga pretnje neće pokolebati.

Zeljković je najavio nastavak još snažnijeg obračuna s huliganizmom koji se dogadja na fudbalskim stadionima u BiH.

"Zahtevaću da se urade izmene i dopune disciplinskog pravilnika, kazne moraju biti znatno drastičnije", dodao je Zeljković.

Tokom dana je nasilje na stadionu u Mostaru dobilo i politički epilog. Više bošnjačkih stranaka i političara podržalo je mostarski klub navodeći da su se čelni ljudi Fudbalskog saveza i sudije urotili protiv njih, piše Hina.

U Mostaru je u utorak prekinut fudbalski meč izmedju Veleža i Borca nakon što je gostujuća ekipa povela sa 2:0. Na teren je ušlo više navijača, a na stadionu su napadnuti zvaničnici Borca i igrači tog kluba.

Nepoznati napadači su potom zapalili automobil glavnog sudije ovog meča, a jedna osoba je tom prilikom povređena.

Malo pre ponoći, u tunelu nedaleko Jablanice, presretnuto je vozilo glavnog sudije utakmice Sabrije Topalovića s kojim su se u tom trenutku nalazili pomoćnik Admir Šehović i supervizor sudjenja Adnan Alispahić. Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla, nakon čega su ubacili baklju u vozilo koje se potom zapalilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.