Povratak Čolovog Atletika, madridsko finale Superkupa

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Čolovog Atletika, madridsko finale Superkupa

Fudbalei Atletika iz Madrida plasirali su se u finale Superkupa Španije, pošto su u Džedi savladali ekipu Barselone sa 3:2. Katalonci vodili do 81. minuta utakmice, preokret u finišu "jorgandžijama" doneli Morata i Korea. Atletiko će u finalu Superlupa igrati protiv gradskog rivala Reala.
Fudbalski spektakl u Džedi obeležili su preokreti – Atletiko je sa 3:2 savladao ekipu Barselone i plasirao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u finale Superkupa Španije gde ih čega gradski rival - Real.

U prvom poluvremenu utakmice u Saudijskoj Arabiji nije bilo golova, ali je u drugom delu viđen pravi vatromet.
Koke je na poluvremenu ušao u igru umesto Erere i samo 15-ak sekundi mu je bilo potrebno da donese prednost "jorgandžijama".
Barsa je preokrenulka pogocima Lea Mesija u 51. i Antoana Grizmana u 62. minutu, ali uzbuđenja su tada tek počela.
Možda i ključni trenutak na meču desio se u 74. minutu, kada je Arturo Vidal postigao treći pogodak za Katalonce. Ipak, VAR je poništio odluku glavnog sudije, pošto se Čileanac nalazio u ofsajdu.
Atletiko je najbolje sačuvao za kraj. U 81. minutu Ter Štegen je skrivio penal, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Alvaro Morata.
Ekipa Čola Simeonea iskoristila je taj momentum da dođe do potpunog preokreta. Morata je u 86. minutu bio asistent, a neumoljivi strelac Anhel Korea za konačan rezultat – 3:2 za Atletiko.
U prvom polufinalnom meču Real je sa 3:1 savladao ekipu Valensije, a finalni duel na programu je u nedelju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Spektakl u Džedi, Atletiko u finišu preokrenuo protiv Barse za finale sa Realom!

Izvor: B92, 09.Jan.2020

Fudbaleri Atletiko Madrida igraće u finalu Superkupa Španije protiv gradskog rivala Reala pošto su u Džedi u polufinalu pobedili Barselonu rezultatom 3:2...Bila je to odlična utakmica na stadionu "Kraljh Abdulah" u kojem su izabranici trenera Dijega Simeonea u spektakularnom drugom poluvremenu napravili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.