Potencijalna priča leta - ispadni iz lige, da bi te Klop napravio novom zvezdom!

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2020, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potencijalna priča leta - ispadni iz lige, da bi te Klop napravio novom zvezdom!

Jirgen Klop ima provereni recept sa igračima koji ispadaju iz lige.

Fudbalski klub Liverpul već uveliko radi na potencijalnim pojačanjima, ali na nešto drugačiji način.

Pouzdani Liverpul Eho preneo je danas zanimljivu informaciju - Jirgen Klop će i po četvrti put dovesti igrača koji ispada iz Premijer lige, nakon što su dolazili Vajnaldum (Njukasl), Endi Robertson (Hal) i Džerdan Šaćiri (Stouk).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
U pitanju je mladi ofanzivac Noriča Tod Kantvel koji je po ukusu nemačkog stručnjaka zbog svojih polivalentnih karakteristika. Kantvel ima tek 21 godinu, ali je ove sezone iskočio u prvi plan čak i slaboj ekipi kakav je poslednjeplasirani Norič.

Liverpul Eho piše da u promeni politike engleskih klubova veliki uticaj ima i Bregzit, da će timovi sada morati da se okrenu više domaćim igračima, pa je lov na mlade domaće talente logičan izbor Jirgena Klopa.

Liverpul planira da se okrene više ka mladim engleskim igračima, kako iz svoje škole, tako i iz ostalih timova, kao što je u ovom slučaju Norič.

Ovo takođe ima smisla kada se uzme u obzir da su od Engleza tu sada vremešni Džejms Milner (34), kapiten Džordan Henderson (29), a da je Adam Lalana na izlaznim vratima.

Što se tiče Kantvela, treba istaći da je njegova statistika impresivna, ne toliko kroz golove i asistencije (šest + dva) u Premijer ligi, već zbog aktivnog učešća u svakom napadu. Ne libi se da preuzme odgovornost, engleski mediji tvrde da je on budućnost reprezentacije.

Kada se na sve to doda da ga Transfermarket procenjuje na samo 15 miliona evra, ovo bi mogao da bude još jedan odličan posao Jirgena Klopa.

Prethodni slični potezi - pun pogodak!

Još jedan osvrt, Jirgen Klop je kupovinom igrača koji su tek ispali iz Premijer lige, napravio više puta pun pogodak. To se naročito odnosi na Endija Robertsona koga je doveo iz Hala za samo 10 miliona evra, a danas Škot važi za jednog od najboljih levih bekova na svetu.

Prethodno je odlično pazario i Vajnalduma iz Njukasla, i samo sa ona dva gola Barseloni u polufinalu LŠ je bilo dovoljno da isplati uloženih 27 miliona evra. Reklo bi se samo da je Klop "podbacio" sa Šaćirijem, koji nije dobio toliko značajnu ulogu od kako je stigao iz Stouka za 14 miliona.

Da li će Tod Kantvel biti nova zvezda?

U nastavku pogledajte o kakvom igraču je reč, pa ako želite, predviđajte sa Englezima, da li je ovo buduća zvezda reprezentacija, a i šampiona Evrope i novog šampiona Premijer lige...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.