Postupak UEFA protiv Dinama zbog ustaških simbola u Briselu

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak UEFA protiv Dinama zbog ustaških simbola u Briselu

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba objavio je da je klub pod istragom UEFA i diciplinskim postupkom zbog ustaških simbola na utakmici sa Anderlehtom.

Meč Lige Evrope je odigran u Briselu, Dinamo je pobedio sa 2:0, ali je delegat UEFA za bezbednost Vlado Glođović primetio zastavu sa simbolom "U".

Na tribini je između ostalog bila i zastava sa likom Alojzija Stepinca, a UEFA bi Dinamo mogla da kazni zabranom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolaska navijača na jednu utakmicu u LE.

"Disciplinska komisija UEFA obavestila je FK Dinamo o pokretanju postupka u vezi sa događajima na utakmici drugog kola UEFA Lige Evrope u kom je Dinamo gostovao Anderlehtu u Briselu. Otvorena je istraga po prijavi službenih lica po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tuča navijača i rasizam. Odluku o eventualnoj odgovornosti i kazni UEFA će doneti na sednici Disciplinske komisije 18. oktobra 2018", navodi se u saopštenju kluba.

Dinamo i navijači Bed blu bojsi su navodno od navijača iz dijaspore tražili da se sporna obeležja sklone, ali je bilo prekasno, piše Index.

Zagrebački klub igra sledeću utakmicu u Trnavi protiv slovačkog Spartaka. Ukoliko UEFA odluči da kazni Dinamo, na toj utakmici bi hrvatski tim mogao da igra pred praznim tribinama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postupak UEFA protiv Dinama zbog ustaških simbola

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2018

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba objavio je da je klub pod istragom UEFA i diciplinskim postupkom zbog ustaških simbola na utakmici sa Anderlehtom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.