Postigao het-trik na debiju, pa nestao – vratio se Firmino VIDEO

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 18:20

Postigao het-trik na debiju, pa nestao – vratio se Firmino VIDEO

Brazilski napadač Roberto Firmino nije zaboravio kako se igra fudbal kada je napustio Premijer ligu i sa brojnim drugim zvezdama krenuo put Saudijske Arabije.

Krenulo je sjajno u Džedi. Brazilac je dobio kapitensku traku Al Ahlija koji se dobrano pojačao i na debiju postigao het-trik.

Međutim, od tada je, pa sve do prošlog kola, upisao tek dve asistencije na 18 mečeva.

Post bez golova je prekinuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prošlom kolu kada je protiv Al Akhduda sigurno realizovao jedanaesterac, a da je na pravom putu ka golgeterskoj formi iz starih dana pokazao je na meču protiv Al Tae.

Firmino je na gostovanju i pobedi njegovog tima (4:1) postigao dva i asistirao za još jedan gol Al Ahlija.

Nije najbolje krenulo, domaćin je poveo u 43. minutu preko nekadašnje velike nade Atletiko Madrida Bernarda Mense, ali je Firmino majstorskim pogotkom glavom u čak osmom minutu nadoknade doneo izjednačenje pred poluvreme.

Brazilac je u 60. minutu u drugom poluvremenu doneo i potpuni preokret, kada je još jednom glavom preusmerio loptu u mrežu domaćina.

Do kraja su po gol postigli Rijad Marez i Frenk Kesi, na asistenciju upravo nekdašnjeg asa Liverpula i Hofenhajma.

Al Ahli sa ovom pobedom nastavlja borbu za jedno od tri mesta koje vodi AFC Ligu šampiona.

Trenutno su treći sa 43 boda, šest manje od drugoplasiranog Al Nasra i utakmicom više. Prvi pratilac im je Al Tavon koji zaostaje pet bodova.

U narednom kolu igraju protiv Al Fateha koji trenira hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.