Poslednji udar plavog groma!

Izvor: Blic, 19.Nov.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji udar plavog groma!

Posle tuge zbog izostanka sa Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj i veoma dobrih rezultata u drugoj polovini godine, fudbalski reprezentativci Srbije danas (17.30, direktan TV prenos na RTS) imaju priliku da 2008. godinu zaokruže pobedom, na taj način uveličaju oproštaj Save Miloševića od nacionalnog dresa, ali i da uliju navijačima dodatnu sigurnost pred možda i odlučujuće okršaje početkom naredne godine u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Mondijal u Južnoj Africi.

- Jučerašnji trening daje mi pravo da budem zadovoljan. Siguran sam da će rad igrača biti prepoznatljiv na terenu protiv Bugara. Poslednja dva rezultata u kvalifikacijama uticala su da otklonimo dilemu o sopstvenim vrednostima, ako je uopšte postojala, kao i na stvaranje pozitivne atmosfere - ovim rečima počeo je Radomir Antić najavu prijateljske utakmice sa Bugarskom, pretposlednje u 2008. godini, pošto će reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz domaće lige igrati u decembru sa Poljskom u turskom Beleku.



Imate li dilemu oko tima koji će danas izaći na teren?

- Jednu, zbog toga što je Ivanović bio na snimanju povređene noge. U svakom slučaju, voleo bih da prvo igrači saznaju ko će biti u prvih 11.



Kako vi doživljavate oproštaj Miloševića?


- Savo je prepoznao sebe u atmosferi koja vlada u reprezentaciji. Na prvoj zajedničkoj večeri tražio je od saigrača da se ne opuštaju. Imao sam priliku da radim sa njim, pratio njegovu karijeru još kad je došao iz Bijeljine u Partizan. U jednom trenutku bio mi je i želja, ali je otišao u Aston Vilu. Radi se o sjajnoj karijeri fudbalera, kod kojeg je ljudski faktor uvek bio bitan. Njegovo prisustvo ovde vrlo je važno, jer može mlađim saigračima da pokaže da za kompletnu fudbalsku ličnost nije bitno samo kako se šutira lopta, a i nekim mlađim generacijama da ukaže na put kojim bi trebalo da krenu.



Koliko ste upoznati sa kvalitetom Bugara?

- Pored Berbatova, treba izdvojiti Petrova iz Aston Vile, mada se radi o ekipi koja ima mnogo talenta. Imaju tri remija u kvalifikacijama, ali zaslužuju uvažavanje i odatle će uslediti i naš način ponašanja. Dočekaćemo goste na prijateljski način, uz ekipu su moji bivši igrači Sirakov i Penev, koje doživljavam kao svoju decu. Ovaj meč je značajan jer gledamo unapred, ali ćemo tražiti priliku i da pokažemo sebi da sve ono što smo uradili u prethodnom periodu nije slučajno - završio je Antić.

Zlatna plaketa za Savu

Mnogo onih koji su na bilo koji način vezani za karijeru Save Miloševića poželeli su da mu predaju poklon na oproštaju od nacionalnog dresa. Svakako jedan od najznačajnijih biće iz ruku predsednika FSS Tomislava Karadžića, koji će mu uručiti Zlatnu plaketu. Kolika je čast u pitanju govori podatak da su samo još Sep Blater, predsednik FIFA, i Mišel Platini, predsednik UEFA, vlasnici Zlatne plakete FSS. Milošević će dobiti i uramljeni dres Srbije sa brojem 102, kao i sve utakmice u dresu reprezentacije spakovane na jednom mestu u DVD formatu.

Kapije otvorene od 16 časova

Kapije stadiona u Humskoj biće otvorene od 16 časova, a cene ulaznica su 200 dinara (sever i jug) i 400 dinara (istok i zapad).

Zbog veličine događaja i svega onog što će pratiti oproštaj Save Miloševića od dresa reprezentacije, RTS će direktan prenos utakmice početi nešto ranije nego što je uobičajeno. Kako utakmica počinej u 17.30, predviđeno je da se kamere uključe 15 minuta ranije, umesto uobičajenih pet.

Vermezović gleda Rumune

Vladimir Vermezović dobio je zadatak da snimi selekciju Rumunije, predstojećeg rivala Srbije u kvalifikacijama, koja se večeras sastaje sa Gruzijom. Po utvrđenom planu dva trenera iz domaće lige na svakom od sledećih mečeva biće gosti selektora i reprezentacije, a izbor je pao na Miljojka Gošića iz Jagodine i Jovicu Škora iz Napretka. Put Turske će Radovan Ćurčić, trener Habitfarm Javora, i Saša Nikolić, strateg Banata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.