Ponovo odložen Superklasiko

Izvor: RTS, 25.Nov.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odložen Superklasiko

Revanš meča finala Kopa Libertadores, između dva najpopularnija argentinska kluba Boke i Rivera, drugi put je odložen, saoštio je Alehandro Domingez, predsednik južnoameričke fudbalske federacije. Jedan od najvećih fudbalskih derbija na svetu prvobitno je odložen zbog napada navijača Rivera na autobus fudbalera Boke, a čelnici dva tima pregovaraju o datumu kada će se meč igrati.
Nova epizoda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u sagi o Superklasiku između Rivera i Boke donosi novo odlaganje meča, a još nije poznato kada će on biti odigran.

Predsednik Konmebola Alehandro Domingez saopštio je da je meč i drugi put odložen, ovoga puta nakon žalbe fudbalera Boke kao i komisije koja je bila na stadionu Rivera.
Meč je trebalo da se igra juče, ali je odložen jer su navijači Rivera gađali autobus u kom su bili protivnički igrači, pri čemu je par fudbalera Boke povređeno. 
Kapiten Boke Pablo Perez zadobio je povredu oka nakon što je ga je u isto pogodilo polomljeno staklo, dok se nekoliko fudbalera žalilo na posledice suzavca koji je dospeo do njih, a koji je radi navijača Rivera upotrebila, utisak je veoma slabo organizovana argentinska policija.
Prema rečima Alehandra Domingeza, predsednici oba tima imaju zadatak da se dogovore za novi termin, tako da je sigurno da će se revanš meč finala Kopa Libertadoresa odigrati.
U prvom finalnom meču na "Bombonjeri" rezultat je bio 2:2. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.