Pojačan Mašinac počeo pripreme za nastavak sezone

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jan.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan Mašinac počeo pripreme za nastavak sezone

Sa tri nove igračice i većinom ekipe koja je igrala tokom prvog dela sezone, Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša počeo je pripreme za prolećni deo prvenstva. Predsednik ekipe sa Delijskog visa Perica Krstić ne obećava titulu i osvajanje Kupa, već samo finansijsku stabilizaciju kluba.

Perica Krstić, predsednik UO Mašinca, obratio se okupljenim igračicama; foto: JV / Lj. J.

Najtrofejniji niški sportski kolektiv i nekadašnji višestruki prvak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << države Mašinac počeo je pripreme za nastavak sezone u kojoj će pokušati da osigura plej-of i doigravanje za titulu. Niški tim je jesenji deo šampionata završio na četvrtom mestu sa pet pobeda i po dva remija i poraza.

Predsednik Upravnog odbora Perica Krstić najavio je bolje dane za Mašinac i finansijsku konsolidaciju.

Ozbiljno smo pristupili startu priprema. Jedini smo ženski fudbalski klub iz Superlige koji je počeo pripreme i drago mi je zbog toga. Činimo sve da obezbedimo maksimalne uslove devojkama za rad i probleme koje smo imali, rešićemo uskoro - kaže Krstić.

Na prozivci bilo 17 fudbalerki, pet opravdano izostalo; foto: JV / Lj. J.

Dosad je iz Mašinca otišla Jovan Brusin, a pred početak priprema klub su pojačale 27-godišnji štoper Nikoleta Nikolić, koja stiže iz Sarajeva, kao i dvojac iz niškog Radničkog 2012 Ana Stevanović i Ana Lilić, koja će i pomagati šefu stručnog štaba Slobodanu Miletiću.

Klub je u potrazi za golmanom jer hoćemo da imamo tri ozbiljan golmana. Pokušavamo da dovedemo još neke igračice, a nadam se da ćemo i uspeti u tome. Tako bismo u završnicu prvenstva ušli jači. Imamo šanse da se borimo za vrh tabele u šampionatu, kao i za trofej u Kupu - kaže Miletić.

Prema planu priprema, igračice će do 1. februara trenirati u teretani i balon-sali, a onda sledi i izlazak na teren.

Ekipu očekuju dve pripremne utakmice u Makedoniji sredinom februara, a početkom marta i turnir u Grčkoj.

Nastavak takmičenja u Superligi je 17. marta kada niški tim dočekuje Požarevac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.