Pogledajte trejler za film Montevideo

Izvor: Blic, 20.Nov.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte trejler za film "Montevideo"

Premijera prvog dela filma "Montevideo, Bog te video", koji govori o istorijskom uspehu jugoslovenske fudbalske reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. godine, planirana je za decembar, a mi vam danas donosimo novi trejler za film.

U prvom delu filma publika će moći da vidi priče o životima mladih fudbalera, njihovim ljubavima, prijateljstvima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brojnim iskušenjima i borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo u Urugvaj, kao i da se upozna sa životom u Beogradu 30-ih godina prošlog veka. U drugom delu, čije je snimanje u toku, biće prikazano dvonedeljno putovanje fudbalera na brodu "Florida" do Urugvaja.

Jednu od uloga u drugom delu filma igra grčki glumac Efstratios Corcoglu U ovom prvom režiserskom poduhvatu glumca Dragana Bjelogrlića uloge tumače i Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Srđan Todorović, Milutin Karadžić... Scenario za film inspirisan je istoimenom knjigom, koju je napisao novinar Vladimir Stanković

Za snimanje scena tog putovanja izgrađen je brod površine od oko 1.000 metara kvadratnih, koji je postavljen na njivi u blizini banatskog sela Baranda. Brodske scene uvek se snimaju studijski, čak i u velikim svetskim produkcijama, a "Montevideo" je prvi domaći film čija se radnja dešava na brodu.

Glavne uloge fudbalera, koji su bili zvezde domaćeg fudbala i idoli narodnih masa, tumači nova generacija mladih glumaca. Da bi se spremili za uloge, glumci su aktivno trenirali fudbal više od godinu dana, rekao je mladi glumac Miloš Biković, koga publika pamti po ulogama u serijama "Bela lađa" i "Stižu dolari".

Biković tumači lik proslavljenog fudbalera Aleksandra Tirnanića i, prema njegovim rečima, to je mladić sa Čubure, koji je živeo u siromaštvu i nikada nije bio u prilici da putuje, a onda se odjednom našao na brodu, "gde se sreo sa svetom i luksuzom".


Pogledaj vesti o: Montevideo Bog te video

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte trejler za film “Montevideo”

Izvor: CrveniTepih.com, 20.Nov.2010

Premijera prvog dela filma 'Montevideo, Bog te video' planirana je za decembar

Nastavak na CrveniTepih.com...

Montevideo, Bog te video (Montevideo, God Bless You!)

Izvor: Filmoskop.com, 21.Nov.2010, 05:46

Istorijski uspeh naše reprezentacije u Montevideu 1930. godine i osvajanje trećeg mesta na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu, kao i ličnosti mladih fudbalera koji su svojim entuzijazmom i talentom ostvarili veliki uspeh, proneli slavu svoje zemlje u s.. [detaljnije]

Nastavak na Filmoskop.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.