Počivajte u miru gospodine Popov

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počivajte u miru gospodine Popov

Stevan Popov, pilot koji je vratio fudbalsku reprezentaciju sa Evropskog prvenstva 1992. godine, tragično je stradao

Sve srećne porodice liče jedna na drugu, sve nesrećne su priča za sebe. Valjda je isto tako i sa sudbinama pojedinaca. Novosadski Radio 021 prenosi da je Stevan Popov, heroj rata na prostoru bivše SFRJ i čovek koji je uprkos svim problemima uspeo da vrati fudbalsku repezentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Jugoslavije sa Evropskog prvenstva u Švedskoj 1992. godine, tragično je skončao usmrtivši se hicem iz pištolja.

Iza sebe ostavio je četvoro dece – Stevu, Ivu i Vesnu iz prvog i Jelenu iz drugog braka..

Popov je 23 godine bio pilot JAT-a, jedno vreme je nosio titulu rezervnog oficira JNA, a najplemenitiji podvig je, podseća Radio 021, izveo sa posadom boinga 707, 17. aprila 1992. godine kada je načinio prvi let na liniji Beograd – Sarajevo, koje je gorelo pod oružanim dejstvima. Tokom mesec dana svakodnevnih letova iz Sarajeva je izvukao oko 40.000 ljudi svih nacionalnosti.

Ljubitelji sporta mogli su da ga upamte i kada je juna iste godine iz Stokholma vratio selekciju Jugoslavije sa Evropskog prvenstva sa kojeg su zbog politike izbačeni. Onima koje interesuje nešto više o toj temi i čuvenoj pilotovoj rečenici "Ne brinite, ja ću da poletim, a spustiću avion na putu u Rumuniji" preporučujemo stari tekst MOZZART Sporta u kojem u Stokohlmu prisutni novinar Večernjih novosti Jovan Ciga Sekulić prisetio jedne od največih nepravdi u istoriji sporta i herojskog čina Stevana Popova.

Počivajte u miru gospodine.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.