Počinje šabačka Čivijada

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje šabačka Čivijada

ŠABAC- U Šapcu u četvrtak počinje Čivijada, manifestacija koja se tradicionalno najavljuje kao "belosvetski vašar humora i satire".

Čivijada počinje dodelom nagrada najboljim karikaturistima, aforističarima i piscima humoreski a ove godine na konkurs je prijavljeno preko 2.000 radova.

Tokom tri dana manifestacije biće održana takmičenja u kuvanju bećar paprikaša, brzom jedenju šampita, kao i fudbalski turnir između ekipa lokalnih političara, novinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << glumaca i konobara.

Najatraktivniji deo manifestacije su karnevali - dečiji koji će biti u petak od 17 sati i "Čivijaški karneval" u subotu od 18 sati.

Učešće u karnevalskim povorkama najavile su 72 trupe sa oko hiljadu učesnika iz Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Slovenije, BIH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Poslednjeg dana manifestacije humorista Petar Lazić biće proglašen za predsednika "Čivijaške republike" a zatim će na centralnom gradskom trgu nastupiti Željko Samardžić.

"Čivijada" je jedna od najstarijih manifestacija u Šapcu, prva je održana 1968. godine ali je već 1972. bila zabranjena zbog satire usmerene ka Ustavu SFRJ. Obnovljena je 1991. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.