Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje "Turnir prijateljstva"

Brojne fudbalske legende regiona posjetiće "Turnir prijateljstva" u Bijeljini, koji počinje danas, a na kome učestvuju mlađe kategorije timova iz regiona.

Savo Milošević, nekadašnji reprezentativac, jedan od organizatora i idejni tvorac turnira, rekao je da će takmičenje posjetiti nekadašnji fudbaler >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Crvene zvezde Miodrag Belodedić.

"Osim onih koji dolaze na turnir svake godine, kao što su Ivan Gudelj, Husref Musemić, Vladimir Petrović Pižon i Momčilo Vukotić, ovoga puta očekujemo dolazak Miodraga Belodedića. Takođe, trebalo bi da imamo i jednu zanimljivu golmansku trojku, Ranko Stojić iz Partizana, Marijan Vlak iz Dinama i Dika Stojanović iz Crvene zvezde. Naravno biće još fudbalera iz moje generacije, kao što su Ivan Tomić, Dragan Ćirić i Zoran Mirković. Biće najmanje pet gostiju dnevno, a to će sigurno svima biti interesantno", rekao je Milošević.

"Turnir prijateljstva" biće održan od danas do 29. maja. U Grupi A igraće Crvena zvezda, Zagreb, Željezničar i Budućnost Podgorica, a u Grupi B Partizan, Osijek, Sarajevo i Vardar. Dinamo Zagreb, Vojvodina, Velež i Olimpija takmičiće se u Grupi C, a Rijeka, OFK Beograd, Sloboda Tuzla i Sutjeska u Grupi D. Prva faza takmičenja sastoji se od tri kola, a pobjednici svake grupe plasiraće se u polufinale. Petak je na turniru slobodan dan, a polufinalni mečevi na programu su u subotu. Finale je zakazano za nedjelju. Evropska fudbalska federacija (UEFA) je prošle godine uvrstila ovo takmičenje u zvaničan kalendar mlađih kategorija, a od ove godine podršku je pružio i UNICEF.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.