Počeo turnir Jelen kupa u Igrošu

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo turnir Jelen kupa u Igrošu

Prelep fudbal obeležio je početak tradicionalnog turnira u malom fudbalu u Igrošu kod Brusa, koji se održava već desetak godina zaredom.

Za razliku od prethodnih, ovogodišnji šampion će pored osvajanja nagrade za titulu na lokalnom turniru učestvovati i na finalnom turniru Jelen Kupa u Beogradu, gde će se šampioni 16 lokalnih turnira po Srbiji takmičiti za osvajanje glavne nagrade – put u Pariz na Park prinčeva!

Među deset ekipa koje su se nadmetale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvog dana, ekipa Pečenjara Glijović je sa ubedljivih 6-2 savladala tim Young boys-a. Hladnjača Ćurčić je pobedila ekipu Moja kafica sa 3-2, dok je Rasina ostala bez bodova u utakmici sa UTR-om. Voće produkt i Tropski Bar su igrali ujednačenih snaga, ali bez golova, dok je ekipa Osredci sa 4-0 pobedila Rasinske talase.

Brojni navijači iz Igroša, za koje je ovo bio pravi sportski dogadjaj. nisu žalili dlanove nagradjujući svaki dobar potez fudbalera na terenu. Sudeći po bravurama i stalnim napadima ekipa u turniru, imali su i razloga za aplauze.

"Nije nikakvo čudo što mladi ovde vole mali fudbal. Ovaj sport negujemo još od malih nogu, tako da su naši treninzi ispod Kopaonika, sada pokazali svju svrhu. Želimo da se nadjemo u finalu Jelen kupa i otputujemo za Pariz, rekao nam je Milan Arsenijević iz Igroša.

S obzirom da se mali fudbal u ovom kraju tradicionalno neguje i igra uz svo poštovanje propisanih pravila na terenu, sudije Arsenijević i Mirković nisu dolazili u situacije da donose teške odluke. Veteran u ovom sportu, Mirčeta Mirković iz Igroša, prezadovoljan je činjenicom da se Jelen kup održava u njihovom selu nadomak Brusa.

Iako je bilo dosta virtuoza na malom fudbalskom terenu, Predrag Vukojević, igrač Pečenjare Glijović, se posebno istakao kao najbolji strelac prve večeri.

Na finalni turnir Jelen Kupa dosada se plasiralo sledećih 11 ekipa, šampiona lokalnih turnira u malom fudbalu: Dudovo Bure (Novi Sad), Saga (Pančevo), Samo Vas Gledamo (Borča), Jelen Rogonja (Lazarevac), Arena (Požarevac), Mlinostep Ekostep iz Stepanovićeva (Bački Petrovac), Linija (Valjevo), Voće promet Dinčić (Selevac), Rasadnik Žića (Svrljig), Forum (Vršac) i Fabrika žice Lampone–Bokan–Kladionica Meridijan (Žabalj).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.