Pižon vratio Stojkovića i dodao Lomića

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2010, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pižon vratio Stojkovića i dodao Lomića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon odredio je danas kandidate za dve predstojeće utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2012. godine, protiv Estonije i Italije, koje će se igrati 8. i 12. oktobra.

Na prvom zvaničnom spisku novog nam selektora nacionalnog tima nalaze se imena igrača koje je koristio i nekadašnji strateg "orlova" Radomir Antić. Novost je ta što se u reprezentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vratio golmana Vladimira Stojkovića i pozvao je Marka Lomića iz Dinama iz Moskve i Slobodana Rajkovića (iz mlade) iz Vitesea. Napadača Olimpijakosa Marka Pantelića opet nema na spisku.

Na spisku Vladimira Petrovića nalaze se:

Golmani - Vladimir Stojković (Partizan), Anđelko Đuričić (Leirija, Portugalija), Željko Brkić (Vojvodina).

Odbrana - Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (C. zvezda), Nemanja Vidić (M. junajted), Neven Subotić (Borusija, Dortmund), Aleksandar Luković (Zenit, Rusija), Slobodan Rajković (Vitese, Holandija), Ivan Obradović (Saragosa, Španija), Marko Lomić (Dinamo, Moskva).

Sredina terena - Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Hamburger), Nenad Milijaš (Vulverhempton, Engleska), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radoslav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (Juventus), Zoran Tošić (CSKA, Moskva), Miloš Ninković (Dinamo, Kijev), Milan Jovanović (Liverpul).

Napadači - Nikola Žigić (Birmingen, Engleska), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrđa (Sion, Švajcarska).

Utakmica protiv Estonije igra se 8. oktobra na stadionu Partizana, sa početkom u 20,30 sati, dok je meč protiv Italije četiri dana kasnije u Đenovi, na stadionu "Luiđi Ferari" i počinje u 20,50 sati.

Debi na klupi "orlova" Petrović ima za tri dana kada u Beograd dolazi Estonija.

"Estonija nije ime u svetu fudbala, ali je veoma nezgodan protivnik. Za nas je važno da igrači to shvate i trudićemo se da im to objasnimo, a tome u prilog pustićemo im i snimak utakmice sa starta kvalifikacija, kada su Italijani jedva pobedili sa 2:1 i to posle dva gola iz kornera", dodao je Pižon.

Posle Estonije, sledi duel Italijanima u Đenovi (12. oktobar).

"O Italiji sada neću govoriti...Bitno je da igrači, koji su zajedno već tri godine treba da nastave dalje. Jedino novo ime je Marko Lomić...i u suštini ovo je najbolje što imamo", kaže Petrović.

Na pitanje da li bi na predstojeća dva duela bio zadovoljan sa četiri boda, Petrović kaže.

"Bio bih zadovoljan, ali ja uvek u sebi nosim ideju da idem na pobedu. Kada krenem na utakmicu, nikada ne idem na remi. Tako će biti i protiv Italije, ali nije sramota odigrati nerešeno protiv svetskih prvaka u gostima", rekao je Petrović.

Kako zamišlja da unapredi igru svog tima i da li će menjati taktiku u narednom periodu, Petrović objašnjava.

"Insistiraću na boljoj igri na sredini terena, jer će onda bolje igrati i Miloš Krasić, Milan Jovanović, Zoran Tošić. Tu ćemo staviti akcenat. Dejan (Stanković) je iskusan igrač i ume da odigra na svim pozicijama u veznom redu. Možda je bolji kada je bliži golu, ali mi ćemo u svakom slučaju imati trojicu vezista koji će se rotirati na terenu, bez striktno određenog pravila ko će učestvovati u završnici napada", zaključio je Petrović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.