Pižon: Meč sa Izraelom prava provera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2011, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pižon: Meč sa Izraelom prava provera

TEL AVIV -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović rekao je danas da će predstojeća prijateljska utakmica protiv Izraela biti ozbiljna provera za njegovu ekipu pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Analizirao sam selekciju Izraela u kvalifikacionom meču protiv Hrvatske, malo su igrali čudno, u sistemu 3-5-2, što se ne igra u Evropi. To je ambiciozna reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa dobrim trenerom, igraju pred svojom publikom i zbog toga sam siguran da nas čeka odlična provera pred nastavak kvalifikacija", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Tel Avivu, preneo je sajt FSS-a.

U odsustvu Dejana Stankovića, Nemanje Vidića i Nikole Žigića kapiten na sutrašnjoj utakmici biće fudbaler Juventusa Miloš Krasić.

"Lepo je kada igrač prođe omladinsku i mladu selekciju i dođe do situacije da u "A" timu bude kapiten. Takav put imali su i dvojica kapitena Stanković i Vidić, lepo je što se to dogodilo i Krasiću. Takva situacija je kapital za svaku zemlju, pa i za Srbiju", rekao je Petrović.

Krasić je rekao da je čast biti kapiten Srbije i da će se truditi da bude uspešan kao njegovi prethodnici.

"Velika je čast biti kapiten selekcije Srbije i trudiću se da u ovoj ulozi budem uspešan kao i oni. Žao mi je što Stanković, Žigić i Vidić nisu sa nama, ali važnije je da budu u timu kada se bude igralo za bodove, u kvalifikacijama", rekao je Krasić.

Govoreći o predstojećoj utakmici Krasić je rekao da njegovu ekipu očekuje težak posao, ali je istakao i da veruje u uspeh reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Izrael ima kvalitetan tim, posebno su na domaćem terenu nezgodni i imaćemo dosta problema da ostvarimo cilj i pobedimo u Tel Avivu. Verujem u uspeh, kao što sam i dalje uveren da imamo kvalitet da zaigramo na EP. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ali imamo snage da se izdignemo iznad svega i vratimo se na pobednički put", rekao je Krasić.

Utakmica Izraela i Srbije igra se sutra od 19 sati na stadionu Blumfild u Tel Avivu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.