Piksi: Moja je greška što to nisam rekao, morao sam da vadim nož iz leđa VIDEO

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 23:25

Piksi: Moja je greška što to nisam rekao, morao sam da vadim nož iz leđa VIDEO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi još jednom je govorio o dešavanjima na SP u Kataru.

Piksi je gostovao u podkastu Telekoma Srbije, u kom je objasnio šta se dešavalo u Kataru.

"Mi smo imali tu jedan cilj, a to je da odeš u drugi krug. Probleme koje sam ja kao selektor imao po prvi put, a nisam tokom kvalifikacija, dešavaju se u jednom tajmingu koji nije dobar po nas. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SP se igra u novembru, to nije nikakav alibi, imali smo kao i svi ostali vremena da se pripremimo. Ali, dešava mi se nešto gde ja ne mogu da računam na glavne igrače, oni koji su izneli kvalifikacije i davali ton našoj igri. To sam saznao 2. novembra, 22 dana pred prvi meč. U razgovoru s doktorima, kad su mi rekli, ja sam se uhvatio za glavu. Moja greška je to što nisam javno rekao: "Ljudi, idemo u Katar, nemojte ništa da očekujemo." Ova ekipa je okej, ali nije baš da možemo da sanjamo veliko. Svesno sam prećutao, ako bih rekao i drugi prate. Videli bi da dolazimo hendikepirani i ćopavi", rekao je Piksi.

"Opet negde veruješ da imaš tri nedelje, da stvari mogu da se dese onako u pozitivnom smislu. Da će povrede da budu sanirane. Ali, doktori su bili u pravu. Prvi dan odlaska u Bahrein, pitao sam se šta je ovo? Auuu, kukala nam majka".

Govorio je i o atmosferi, odnosno skandala koji su se provlačili uz reprezentaciju.

"I dan-danas ne znam šta je pisalo u medijima, ali su naši "male mace" za engleske. Znam da su se neke žene pominjale. Onaj ko je bio u hotelu, oni mogu da vam potvrde da li je tu bilo takvih stvari. Atmsofera je bila potpuno dobra, ali ne možete vi sada... Znate šta je demat? To je kada biste se popeli na Beograđanku, istresli jastuk sa perjem dole i skupljali isto to perje. Nemate vi vremena za to. Očekivanja su bila velika sa razlogom, zaludeli smo Srbiju, zaludeli smo Evropu, izbacili smo evropskog prvaka kod njih kući. Ostali su u suzama i neverici. A mi potpuno zasluženo i hrabro napravimo Srbiju ponosnom. Za 50 godina će se pričati o tom rezultatu", rekao je Piksi.

Šta je problem srpskog fudbala?

"Mnogo je teško u fudbalu napraviti rezultat. Taj sport se razlikuje od drugih, iako ih ja sve mnogo volim i podržavam. Fudbal je nešto drugačije. Velika je konkurencija. Svi igraju, strahovito su napredovali. Naš osnovni cilj mora da bude da učestvujemo u kontinuitetu, da posle SP odemo i na EP. Pa opet posle na Mundijal. Bitna je i atmosfera. Ne sme da vam se zabija nož u leđa. Od koga? Pa od mnogih. Zato što ne vole uspeh. Normalni ljudi vole uspegh, ovi neki drugi ne vole. Ja sam to osetio tako što sam sam morao da vadim nož. To je istina. Mi smo Pešića razapeli pre mesec dana. Ne mogu ni da kažem reči koje su mi govorili za njega. Ja nisam ćutao, saslušao sam i rkao im sve i svašta. A kad se desi finale, onda je sve super i sve se zaboravi. Mnogi ne vole uspeh, tu su lični interesi. Imaš tu jednu boleštinu da hoće da se pitaju, budu glavni i odlučuju. Svi bi da se pitaju i da odlučuju. Sve ignorišem je rradim pošteno i najbolje što mogu", poručio je Piksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Piksi ispričao stvari o kojima je dosad ćutao: Vadio sam nož iz leđa, moja je greška što jednu stvar nisam rekao pred Katar!

Izvor: 24sedam.rs, 14.Okt.2023, 00:13

Selektor Orlova u podkastu otkrio neke stvari iz vremena njegovog mandata koje su za javnost bile nepoznate

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.