Petrović: Treba nam pobeda, ali ne smemo da srljamo

Izvor: Studio B, 10.Okt.2011, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Treba nam pobeda, ali ne smemo da srljamo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović naglasio je da igrači "ne smeju da srljaju" protiv Slovenije u Mariboru, bez obzira što im je potrebna pobeda u toj poslednjoj utakmici kvalifikacione Grupe C.

"Nama treba pobeda, ali to ne znači da ćemo ići glavom kroz zid. Rival treba odmah da zna kakve su nam namere, ali do cilja ne smemo da srljamo", kazao je Petrović novinarima u Mariboru, uoči utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koja može da Srbiji obezbedi baraž za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Srbiji je neophodna pobeda kako bi se plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo, dok za Sloveniju ovaj meč nema takmičarski značaj. "Uvek će mečevi bivših jugoslovenskih republika biti derbi utakmice. Svako želi da pokaže komšiji da je bolji od njega. Tako će biti i sada, bez obzira što slovenački fudbaleri nemaju takmičarski motiv", ocenio je Petrović.

On je dodao da je na svom imenovanju za selektora Srbije kazao da će upravo utakmica zadnjeg kola odlučivati o plasmanu na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Belgiji, samo što je "bio uveren" da će drirektan rival "orlovima" biti Slovenija, a ne Estonija.

"Tehnički smo potkovaniji, naši igrači igraju važne uloge u velikim evropskim klubovima i mislim da je tu naša šansa u poređenju sa Slovenijom. Mnogo puta naši igrači su bili u ovakvoj situaciji. S druge strane, rivala odlikuje čvrst i kompaktan kolektiv, koji je dugo na okupu", kazao je Petrović.

Selektor Srbije kazao je da se "mogu očekivati određene promene u timu", kao i da se do pred početak utakmice neće znati da li će Nemanja Vidić moći da igra zbog povrede.

Utakmica Slovenija - Srbija igra se sutra u Mariboru sa početkom u 20.45.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrović: Treba nam pobeda

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2011

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović naglasio je danas da igrači "ne smeju da srljaju" protiv Slovenije u Mariboru, bez obzira što im je potrebna pobeda u toj poslednjoj utakmici kvalifikacione Grupe C.

Nastavak na Vesti-online.com...

Estonci: Kad smo pobedili Srbiju pokazali smo da više nismo autsajderi

Izvor: Blic, 10.Okt.2011

Fudbaleri Estonije imaju močućnost da naprave čudo plasmanom u baraž za Evropsko prvenstvo, ukoliko naša reprezentacija ne savlada Sloveniju, što bi bilo od neverovatnog značaja za fudbal u toj zemlji i trasnformaciju koju su doživeli poslednjih godina...„Kada smo uspeli da pobedimo Srbiju,...

Nastavak na Blic...

Meč odluke

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u utorak uveče poslednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Srbiji je potrebna pobeda protiv Slovenije u Mariboru da bi se plasirala u baraž.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Petrović: Nećemo zbog pobede glavom kroz zid

Izvor: Glas javnosti, 11.Okt.2011, 07:06

MARIBOR - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović naglašava da igrači "ne smeju da srljaju" protiv Slovenije u Mariboru, bez obzira što im je potrebna pobeda u toj poslednjoj utakmici kvalifikacione Grupe C..."Nama treba pobeda, ali to ne znači da ćemo ići glavom kroz zid. Rival...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.