Perez: Kao da smo ubili fudbal; Čeferin: U budućnosti će stvari biti drugačije, svi će snositi posledice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 10:47

Perez: Kao da smo ubili fudbal; Čeferin: U budućnosti će stvari biti drugačije, svi će snositi posledice

Predsednik Reala Madrida Florentino Perez izjavio je da razočaran što se projekat evropske Superlige raspao za samo dva dana.

Samo 48 sati pošto je zvanično saopšteno formiranje Superlige "12 veličanstevnih", klubovi osnivači počeli su da se povlače.

"Tužan sam i razočaran jer smo na ovom projektu radili skoro tri godine. Možda nismo uspeli da objasnimo na pravi način kako bi sve funkcionisalo. Format >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lige šampiona je zastario, zanimljivo je tek od četvrtfinala. Zbog toga smo želeli da napravimo takmičenje u kome će se najbolji klubovi Evrope sastajati od samog početka. Pogledali smo brojke i shvatili da bismo zaradili mnogo više novca. Drugi timovi takođe“, rekao je Perez za španski radio Kadena Ser.

Projekat Superlige naišao je na osudu fudbalske javnosti, reagovale su i UEFA, FIFA, ali i navijači klubova osnivača.

"FIFA je napravila spektakl, kao da smo aktivirali atomsku bombu. Možda nismo objasnili kako treba ovo takmičenje, ali nismo imali ni priliku. Jednostavno, neki ljudi nisu želeli da se ovo takmičenje formira. Nikada nisam video tako agresivan nastup predsednika UEFA, a u fudbalu sam 20 godina. Kao da smo ubili nekog, kao da smo ubili fudbal. Naprotiv, pokušali smo da ga spasemo“, rekao je Perez, koji je dodao da Superliga "još nije završena" jer se nisu povukli svi klubovi.

Čeferin poručio Perezu: Real i Juventus neka igraju svaki dan

Superliga, kao što kaže Florentino Perez možda postoji, ali u njoj su samo Real i Juventus, pa neka igraju svaki dan, izjavio je danas predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin.

"Cela fudbalska Evropa je uz nas. Dobio sam poruke podrške od skoro svih klubova", rekao je Čeferin za slovenački "24ur".

Minulih dana se pojavila informacija da bi osnivači Superlige mogli da budu izbačeni iz polufinala iz Lige šampiona, sada je ostao samo Real, koji igra polufinale sa Čelsijem, ali prvi čovek UEFA odbacuje takvu mogućnost.

"Teško da ćemo sezonu završiti bez Reala. Vlasnici TV prava tražili bi odštetu ako se ne odigra polufinale. Međutim, u budućnosti će stvari biti malo drugačije. Vrata UEFA ostaju otvorena svima, ali svi će morati da snose posledice za svoje postupke", poručio je Čeferin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROLIGA JE SPASILA EVROPSKU KOŠARKU! Florentino Perez ponovo brani Superligu Evrope!

Izvor: Kurir, 22.Apr.2021

Predsednik Real Madrida Florentino Perez uporedio je košarkašku Evroligu sa projektom evropske fudbalske Superlige, istakavši da je ideja koja u fudbalu nije zaživela u košarci normalnost.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.