Izvor: RTS, 07.Feb.2022, 17:02

Pavlovići odabrali Volujac za zdrav život i otvorli vrata drugima

Ove zime, pune snega, vrvele su, vikendom, volujačke padine od dece. Već treću godinu mnogi Užičani, i koji nemaju selo, i kojima je daleko, biraju za predah ranč Pavlovića u obližnjem Volujcu, koji su im otvorili vrata doma.
Kada su se odlučili za život na selu Gordana i Milovan Pavlović želeli su zdravo i bezbrižno detinjstvo za svoje sinove, ali su ga oplemenili i brojnim drugarima, koji iz vikenda u vikend dolaze sa roditeljima, svi zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kreirajući boravak u prirodi.

"Sankamo se, spuštamo i grudvamo, igramo fudbal i tako...igramo se svega, idemo gore u šumu, pa idemo obilazimo životinje, tražimo neke još staze", priča Stefan Daničić iz Užica.
Nina Daničić dodaje da je „upoznala dve mace i jednog cuka što voli da se mazi i dva cuka što grickaju".
"Ja najviše volim lisicu, a deca vole sve životinje", kaže Konstantin Pavlović.
"Zajedno sa decom se sankamo, sada su nam bile te igre rančolijada, zajedno provodimo sa decom vreme i zaista uživamo, tu se osećamo kao kod svoje kuće", navodi Vasilija Milovanović iz Užica.
Velika prijateljstva su rođena na ranču, i među decom i među starijima, ali i brojne ideje, mnoge već i ostvarene.
"Prošle godine smo krenuli i sa eko školom, rok koncerte smo nastavili onako intenzivno; prošle godine smo organizovali i taj prvi rok festival, i naravno program za decu, raznorazne promocije knjiga i sve ostalo, to držimo kao neki zaštitni znak ranča", kaže Milovan Pavlović, vlasnik ranča u Volujcu.
A oni su postali zaštitni znak grada, i oaza prirode koja se čuva i o kojoj uče, i mali i veliki Užičani.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.